Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Güle güle skibbe

Güle güle skibbe
 

Türkiye'de ki spor yazarlarının ve Tv spor yorumcularının işi gerçekten çok zor, herşeyden önce futbol seyircimizin büyük bölümü rutine, beklemeye, sabretmeye tahammül edemiyor. Dünya yıldızları gelirken çılgına dönüp ne yapacağını bilmez halde her türlü coşkuyu gösterirken, onların hatalarına beş maç dahi tahammül edemiyor. Tabii ki köşe yazarları ve yorumcularda seyircinin yüreklerini bildikleri için daha bir kaç olumsuzlukdan sonra solvo ateşe başlıyorlar.

Bu günlerde en fazla güldüğüm şeylerden biri "Luis Aragonés" ile ilgili yorum yapmaya çalışan bazı yazar ve yorumcuların; "Dur be kardeşim, adam İspanya gibi uzun zamandır büyük başarıya hasret bir takımı Avrupa şampiyonu yaptı" gibi haklı eleştirilerle karşılaşıp üstüne hiç bir şey söyleyememeleridir. Gerçekten adamın fazlasıyla kredisi var. Eee o halde seyircinin kurban ihtiyacı nasıl karşılanacak; aha skibbe, bu garibim ne yapmış?
Bayer Leverkusen takımı ile Bundesliga' da 51 puan ile 7.olmuş, var mı fazla kredisi? Hadeee vur abalıya, efendim bu adam futboldan anlamıyor seslenişleri gazetelerin kağıtlarını yırtarcasına yükseliyor, dün bir tv yorumcusu adam için öyle şeyler söyledi ki yani yenilir yutulur gibi değildi.

Şimdi böyle bir atmosferde teknik drektör olmak ne denli zordur anlayabiliyor musunuz? Ne yapacak şimdi skibbe, ben söyleyeyim herşeyden önce kendi futbol kişiliğini bir süre sonra unutacak, cesur oynatamayacak takımı, "Yahu sürekli takıma yama getiriyorsunuz, bunlar takıma bu kısa sürede nasıl uyum sağlayacak" diyemeyecek, tercümanının izlediği ve kendisine verdiği rapor eşliğinde takımı bazı spor yorumcuları nasıl istiyorsa öyle oynatacak ve sezon bitmeden; "Bak nasıl gönderdik sesleri" arasında geçip gidecek ve Eric Gerets, Mircea Lucescu gibi gideceği bir takımı belkide başarıdan başarıya koşturacak. Ben G.S' lı yöneticilerin yerinde olsam bir futbol yorumcusunu getirirm takımın başına; "Buyur derim" alırım kahvemi otururum türübinde ki yerime, takımın başarısını izlerim. Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..