Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '18

 
Kategori
Mizah
 

Gülelim mi?

Gülelim mi?
 

Bu gün sizlere seçtiğim  bir demet güzel fıkralar sunacağım, umarım beğenir gülersiniz. Fıkra, hayatın mizah yönünü ele alıp, insanı güldürmeye ve eğlendirmeye sevk eden kısa fikir yazılarıdır. Günümüzde Karadeniz ve Nasrettin Hoca fıkraları en popüler olanlarıdır. Fıkra genel olarak süreli yayınlarda, yazarların düzenli olarak bir başlık altında tarihin sosyal ve siyasi durumlarını değerlendirirdir. Yaşamınız daima gülücükler içinde olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Şerefsiz Kedi
Adamın birinin evine bir kedi musallat olmuş. Adam ne yaptıysa kediyi evden uzaklaştıramamış. Bunun üzerine kediyi alıp uzak bir yere götürmeye karar vermiş. Kediyi götürmüş götürmesine ama 5 saat sonra kedi geri gelmiş. Bunun üzerine adam daha uzak bir yere götürmüş kediyi. Kedi bu sefer geç te olsa 7-8 saat sonra çıkagelmiş. Adam iyice sinirlenmiş. Almış kediyi mesafesi uzak, yolları karmakarışık bir yere götürmüş ve bırakmış. Fakat bu sefer dönüş yolunda kendisi kaybolmuş. Bunun üzerine adam evi aramış ve karısına sormuş: “Hanım kedi eve geldi mi?” “ Geldi bey, çok oldu sen nerelerdesin?” “Söyle o şerefsize gelsin beni alsın .”

BALON
Küçük çocuk, annesinin kendisini yıkadığı bir anda annesinin göğüslerini göstererek sorar;
"Anne bunlar ne?" Ne diyeceğini bilemeyen annesi, unutacağını düşünerek :” "Yârin kahvaltıda babana sorarsın!”  Diyerek geçiştirir. Ertesi gün kahvaltıda çocuk soruyu bu kez de babasına sorar.
Baba : "Oğlum onlar birer balon, annen öldüğü zaman onları şişireceğiz ve annen de cennete uçacak!" diye cevap verir. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra, bir gün eve erken gelen baba, küçük çocuğu gözyaşları içinde bulur:  “Baba koş, annem ölüyor.” Baba : “Nereden anladın yavrum?” deyince çocuk:”
İçerideki amca annemin balonlarını şişiriyor ve annem de "Tanrım, geliyorum" diye ağlıyor” der..

SU İSTEME
Bir gün adamın biri en büyük oğlundan su istemiş. Oğlu da "Öf baba, her şeyi benden istiyorsun, işim var." deyip vermemiş. Ortanca oğluna "Oğlum sen ver." demiş. Ortanca oğlu da "Abime söz geçiremedin benden mi istiyorsun?" demiş ve vermemiş.
En küçük oğlu da babasına demiş ki: “Baba sen bu iki terbiyesize bakma, kalk bir bardak sen iç bir bardak da bana ver.”

DOKTOR SESLER DUYUYORUM
Hasta doktora gider ve şikâyetini bildirir: “Doktor, Sürekli sesler duyuyorum, ama kimseyi görmüyorum “ Doktor: Ne zaman oluyor bu ?” deyince hasta: ”Telefonla görüşürken” diye cevaplar.”

EŞEK SATIYORUZ
Gariban bir köylü şehre inmişti. Büyük bir mağazada iki kişinin karşılıklı oturup konuştuklarını gördü. İçerde bir masa ve üç dört koltuktan başka bir şey görünmüyordu. Merak etti ve içeri girdi: “ Selamünaleyküm ağalar.” “Aleykümselam hemşerim ne istiyorsun?”  “ Merak ettim acaba burada ne satıyorsunuz? “Köylü ile dalga geçmek isteyen satıcı sırıtarak cevap verdi: “ Eşek satıyoruz “ Köylü de taşı gediğine yerleştirdi: “Sadece ikiniz misiniz yoksa daha var mı ?”


 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..