Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Güler'e bir ödül daha

Güler'e bir ödül daha
 

Konuk yazar: 

Halil Özşarlak  

Evine, kütüphanesine gidip görmüşlüğüm yok ama Abdülkadir Güler'in yıllardır aldığı plaketleri, takdir ve teşekkür belgelerini nerelere sığdırdığını cidden merak ediyorum. İsmini sadece ilimize ve kentimize değil Türkiye'nin belki de yirmiden fazla kültür merkezlerinde duyuran Abdülkadir Güler, yıllardır sürdürdüğü yoğun çalışma sonunda kendisiyle birlikte Söke'nin de yüz akı olmuştur. 

Kendisi Mardin'den gelerek ilçemizi onurlandıran bir kültür adamıdır. Memleketinden başlayarak burada yazdıklarıyla birlikte yayınladığı kitap sayısı her halde 15–20 den az değildir. Tanrı kendisine kültür ve edebiyat alanında çok sayıda yetenekler vermiştir. Çok güzel şiir yazar, öykü, roman konusunda değerli çalışmaları vardır. Belgesel nitelikli yayınları hep takdir edilmiştir. Yerel kültür ve yazarların hep takdir etmiş onları tarihçeleştirmiştir. 

Av. Ahmet Gücsav, Ekrem Karakaş, büyük kültür insanı, değerli hocam Mustafa Kemal Yılmaz ve dahası, geçmiş yılların öykü dalında Türkiye birincisi saygıdeğer Aydınlı öykü yazarı Mahmut Özay ve birçok isimleri belgelendirip gelecek kuşakların bilgilerine anılarına yerleştirilen yine Abdülkadir Güler olmuştur. Benim ilk kitabım olan "İPEKLİ MENDİL"i de düzenleyen kendisi olmuştu. 

Bu hafta başında elinde yine çerçeveli Teşekkür belgesiyle çıkageldi. Bu defaki takdir ve teşekkür ödülü daha ciddi bir kurumdan gelmişti. "Sanat ve Sanatçılar Topluluğu Merkezi" "SAKÜDER" imzalıydı. Ankara'nın bu çok önemli kültür kuruluşu olan merkez Abdülkadir Güler'in bir başka başarısını belgeliyordu. 

"SAKÜDER"in Türkiye genelinde Cumhuriyetimizin 87. yılı anısına düzenlediği "AŞK VE SEVGİ" konulu şiir yarışmasında şairimiz ikincilik ödülü kazanmıştır. İkinci dediğimi bakmayın yarışmanın birincisi belirlenememiş. Bu yüzden de A. Güler bizim ölçülerimize göre birinci seçilmiştir. Lirik ve duygusal şiirlerin ustası Abdülkadir Güler, kendisiyle birlikte Söke'ye önemli bir başarı getirmiştir. 

Uzun yıllar öğretmenlik, Söke ve Çamaş İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Müdür yardımcısı olan Abdülkadir Güler, hayatı hep meşguliyetlerle geçmiştir. Bir eli kalemde, gözü, kalbi hep kültür dedi. Kısıtlı imkânlarına rağmen avuç dolusu paralarını Türkiye'de yayınlanan kitap ve dergilere, topladığı belgeleri göndermek için PTT'ye öder. Bütün bu çalışmaların içerisinde de yerel gazetelere yetişmek O'nun kültür ve edebiyata olan ilgisindendir. Gazetelere yazı yazar, beğendiği makaleleri mutlaka yorumlar; kutlar. 

Ankara'nın köklü kültür merkezlerinden biri olan "SAKÜDER" topluluğu bu ödül belgesinin altına Milli Eğitim eski Bakanlarından Ali Nail Erdem ile Türk Kültür dünyasının yakından tanıdığı Prof. Dr. İsa Kayacan'ın imzaları vardır. Kendisini şahsım ve Sökeli Şair ve Yazarlar adına kutluyor; daha nice başarılar diliyorum. 

Eczacı yazar Halil Özşarlak 

Söke Ekspres Gazetesi 27 Mayıs 2011.s. 5. 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..