Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '12

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Güllaç sarması

Mübarek Ramazanı bitiriyoruz. Üç gün sonra bayram,  bayramda en makbule geçen ikram edilecek tatlı güllaç. Güllaç tepsiye döşenerek börek gibi ikram edildiği gibi, dolma gibi de sarılır. Dolma gibi sarılanı ikram ediyorum, beğeniliyor.

YAPILIŞI:

 

Bir tencereye yarım kilogram süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya konularak, ocağın üstünde yavaş, yavaş ısıtılır. Güllaç yaprakları tenceredeki sıcak süte batırılarak yumuşatılır ve 3 yaprak üst üste konulur. Üstüne önceden dövülmüş bir kapta bekletilen 300 gram fındık, fıstık ve badem,1 kaşık toz şeker,  karışımı serpilir. (Kesinlikle ceviz koymayınız, zira kararır.) 3 kat olan güllaçlar ortadan ikiye kesilir. Sigara böreği gibi sarılan güllaç sarması 8 er santim uzunlukta kesilerek servi tabağına alınır. Kalan diğer güllaçlar da aynı işleme tabi tutulur ve servis tabağına sıralanır. İsterseniz üzerine Hindistan cevizi serpip onun üstüne de ya böğürtlen reçeli, çilek reçeli veya portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz. İsteğinize göre süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Hayırlı bayramlar.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..