- Kategori
- Yemek - Mutfak
Güllaç tatlısı nasıl yapılır?
Güllaç tatlısı eskiye dayanan geleneklerimizden olup geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. İyice kaynatılarak karıştırılır süt ılık hale gelince güllaç yufkaları geniş tepsiye serilir tek, tek serilen yufkaların araları bolca sütle besleriz.
3 4 yaprak yufkayı üst üste koyduktan sonra Hindistan cevizi pudra şekeri fıstık içi veya fındık üzerine bolca dökeriz üzerine tekrar bol süt dökeriz. Üç dört yufka serilir bir süre buzdolabında dinlendirilir. İçindekiler çok açılmış güllaç yufkası üç kilo süt yedi yüz elli gram toz şeker iki yüz elli gram rendelenmiş ceviz içi iki yüz elli gram Hindistan cevizi beş yüz gram pudra şekeri yüz gram çekilmiş antepfıstığı içi. Afiyet olsun.