Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Güllaç tatlısı nasıl yapılır?

Güllaç tatlısı eskiye dayanan geleneklerimizden olup geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. İyice kaynatılarak karıştırılır süt ılık hale gelince güllaç yufkaları geniş tepsiye serilir tek, tek serilen yufkaların araları bolca sütle besleriz.

3 4 yaprak yufkayı üst üste koyduktan sonra Hindistan cevizi pudra şekeri fıstık içi veya fındık üzerine bolca dökeriz üzerine tekrar bol süt dökeriz. Üç dört yufka serilir bir süre buzdolabında dinlendirilir. İçindekiler çok açılmış güllaç yufkası üç kilo süt yedi yüz elli gram toz şeker iki yüz elli gram rendelenmiş ceviz içi iki yüz elli gram Hindistan cevizi beş yüz gram pudra şekeri yüz gram çekilmiş antepfıstığı içi. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 22
: 850
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Kitap okumayı, sehayat etmeyi, kısacası hayatı dolu, dolu yaşamayı severim. Hayatın acı ve güzellikl..