- Kategori
- İftar Sofraları
Güllaç
Neredeyse Ramazan ayıyla özdeşleşmiş, geleneksel bir tatlımız güllaç. Görünüşü pamuk gibi, hafif, yumuşak, masum mu masum. Öte taraftan içerdiği karbonhidrattan dolayı sindirimi birazcık zor bir tatlı. Yedikten sonra rahatsız olmamak için; bir veya iki dilimin ötesine geçilmemeli. Zaten herşey için genel geçer bir kural değil midir; "azı yarar , çoğu zarar" deyimi . İşte burada, insanoğlunun en büyük zaaflarından biri, " damak tadı" girince devreye ; şu genel geçer " azı yarar, çoğu zarar" kuralı çok çabuk es geçilebiliyor maalesef. Bunun için de ; hem iftardan önce , hem iftardan sonra mümkün mertebe iradeyi sağlam tutmak lazım. Eeee, ne demişler; Ramazan ayı, " irade ayı"...
Gelelim tatlımıza... Sizlerle paylaştığım bu tarif anneannemin. Yani güllaç ülkemiz gibi ailemizinde geleneksel bir tatlısı.
Güllaç
5 yaprak Güllaç
Süt
Şeker
Fındık, fıstık, ceviz
Nar
Süt ılıtılır. Şeker ilave edilir. Bir tepsiye ya da bir borcama güllaç yerleştirilir. Üzeri sütle iyice ıslatılır. Arasına , isteğinize bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz serpilir. Yapraklar bitinceye kadar devam edilir. Artan süt en üstüne dökülür. Nar ile süslenir.
Not: Yaprakların sütü iyice emmesine özen gösteriniz.
Fotoğraf için: http://cafefernando.com/gullac-with-cardamom-and-hazelnuts
Gelelim tatlımıza... Sizlerle paylaştığım bu tarif anneannemin. Yani güllaç ülkemiz gibi ailemizinde geleneksel bir tatlısı.
Güllaç
5 yaprak Güllaç
Süt
Şeker
Fındık, fıstık, ceviz
Nar
Süt ılıtılır. Şeker ilave edilir. Bir tepsiye ya da bir borcama güllaç yerleştirilir. Üzeri sütle iyice ıslatılır. Arasına , isteğinize bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz serpilir. Yapraklar bitinceye kadar devam edilir. Artan süt en üstüne dökülür. Nar ile süslenir.
Not: Yaprakların sütü iyice emmesine özen gösteriniz.
Fotoğraf için: http://cafefernando.com/gullac-with-cardamom-and-hazelnuts