Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
 

Güllaç

Güllaç
 

Neredeyse Ramazan ayıyla özdeşleşmiş, geleneksel bir tatlımız güllaç. Görünüşü pamuk gibi, hafif, yumuşak, masum mu masum. Öte taraftan içerdiği karbonhidrattan dolayı sindirimi birazcık zor bir tatlı. Yedikten sonra rahatsız olmamak için; bir veya iki dilimin ötesine geçilmemeli. Zaten herşey için genel geçer bir kural değil midir; "azı yarar , çoğu zarar" deyimi . İşte burada, insanoğlunun en büyük zaaflarından biri, " damak tadı" girince devreye ; şu genel geçer " azı yarar, çoğu zarar" kuralı çok çabuk es geçilebiliyor maalesef. Bunun için de ; hem iftardan önce , hem iftardan sonra mümkün mertebe iradeyi sağlam tutmak lazım. Eeee, ne demişler; Ramazan ayı, " irade ayı"...

Gelelim tatlımıza... Sizlerle paylaştığım bu tarif anneannemin. Yani güllaç ülkemiz gibi ailemizinde geleneksel bir tatlısı.


Güllaç

5 yaprak Güllaç
Süt
Şeker
Fındık, fıstık, ceviz
Nar

Süt ılıtılır. Şeker ilave edilir. Bir tepsiye ya da bir borcama güllaç yerleştirilir. Üzeri sütle iyice ıslatılır. Arasına , isteğinize bağlı olarak fındık, fıstık veya ceviz serpilir. Yapraklar bitinceye kadar devam edilir. Artan süt en üstüne dökülür. Nar ile süslenir.

Not: Yaprakların sütü iyice emmesine özen gösteriniz.
Fotoğraf için: http://cafefernando.com/gullac-with-cardamom-and-hazelnuts
 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..