Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Güller serilir her yana

Güller serilir her yana
 

Sevdiğinin (ya da seveceği kadının) gözlerine ilk bakışı odaklandığında, şimşek düşürür onun yüreğine, seven erkek. Bakışlarında vardır ne varsa, yaşanacak engin bir sevdanın tüm esrarlı halleri. "Bakışlarla başlar gerçek sevdalar, bakışlarla da biter." diyordu bir İspanyol kadın, aşkı tarif ederken. Sevmeye hazır, sevilmeye gönüllü, sevdiği kadına alemlerin kapılarını açmaya yetkin erkek, gözleriyle verir bunun sözünü.

Kendisine, henüz dünyaya gözlerini açmadan önce sunulan sevgiyi, doğduktan sonra güvenli kucaklarda yaşatılan karşılıksız sevgi sıcaklığını bu sefer, sevdiği kadının gözlerinden yüreğine, tenine akıtır yapabildiğince.

Her dakika, her an kendisini düşündürtecek, anımsatacak hatıralar hediye eder sevdiğine, gerçek sevgiyle sevebilen adam. Artık zaman ve mekan kavramları küçülür, küçülür, önemini yitirir gitgide büyüyen sevginin gücü yanında. Elbet sevdiği kadının sesini, kokusunu yeniden duyup, kucaklayacağı o gün gelecektir nasılsa; yeter ki sağlıkla ve sabırla geçsin diye bekler, bekler sayısız günlerin geçmesini. Yüreğindeki sevgisi katıksız gerçek ve yalansız duygularla bezenmişse, Tanrı, mekan olarak sevdiğinden uzakta yaşamak zorunda kalanlara ezelden beri dayanma gücü vermiştir. Evrenin şans gücü, verimli yağmurlar gibi yağar, yağar böylesi sevebilen bir erkeğin üzerine. Umulmadık bir anda, sevdiğinin yanında buluverir gene kendini; şimşek bakışlarıyla akıtır sevdiğinin yüreğine tüm benliğini.

Uzaktan gelişini görünce bile adeta secde eder, etraftaki tüm varlıklar; çünkü yalansız sevdasının gücüyle adım adım yaklaşmaktadır sevdiği kadına. Sözler değil, bakışlar anlatır özlemle geçen günlerin ağırlığını. Sıcak gülüşler, gerçek sevginin insan sesini süslediği o benzersiz tınılar ilaç olur an be an, hasret yarasına.

Güllerle bezer sevdiği kadının dünyasını adeta, böylesi bir dupduru sevme tarzıyla sevebilen erkek. Sevgisine sonsuzluk damgasını vurup ta sunar. İsterse tek bir kez, ister sayısızca, ister tüm yaşamı boyunca sevgisini sunsun; azlığı- çokluğu yoktur gerçek sevginin, bir an bile yaşansa ölümsüzlüğün ülkesine katılır artık.

Güllerle, sevdiğinin dünyasını süsleyebilen gerçek sevdalı erkekleri, yürekten selamlıyorum tüm kadınlar adına..
 
Toplam blog
: 28
: 3603
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Edirne, Trakyalıyım. Emekli öğretmenim (yab. dil- Almanca). Okuma, müzik, gezi, doğa, yürüyüş... ..