Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Güller ve Dudaklar

Güller ve Dudaklar
 

Çiçeklerin hepsini severim. Hepsinin ayrı bir güzelliği, özelliği ve kokusu bulunmakta. Herkesin sevdiği bir çiçek vardır Ama içlerinden birini seçmem söylenir ya da istenilirse o zaman seçimimi gül’den yana yaparım.

Bir de geçmişlerden günümüze gelen güzel bir şarkı vardır. “Güller ve Dudaklar”. Şu sıralarda içimde kopan fırtınalardan dolayı sürekli olarak bu şarkıyı hatırlamaktayım.

Eskiden, yaz- kış gül bahçemi seyrederdim. Pencere kenarında ya da bahçenin hemen yanında bulunan koltuğa oturup çayımı ya da kahvemi yudumlarken. Gelip giden arkadaşlarım, dostlarım bahçemde ki gülleri çok beğenirlerdi.

Derken, gül bahçemde bir hastalık baş gösterdi ve güllerim teker teker solmaya başladı. Elimden gelen her şeyi ne kadar yapsam da. Önce dürüstlük gülüm soldu. Bir süre sonra ise mertlik,kardeşlik, barış, adalet, hoşgörü, anlayış… Kısaca herkesin bahçesinde görmek isteyeceği çeşit çeşit renk ve kokuda ki güllerim teker teker soldu. Sadece birkaç gülüm kaldı geriye. Geri kalan o birkaç gül'e ise özenle bakmakta ve solmamaları için gerekli gayreti göstermeye çalışmaktayım. Ama gelişen olumsuzluklara karşı ne kadar dayanılar onu da bilememekteyim işin açıkçası.

Güllerimden biri kırmızı, beyaz taşlarla çevirdim. Diğeri ise yavaş yavaş solmaya başladı. Bu arada kalan güllerimin arasında birdenbire bir kaktüs oluştu. Bir türlü yok edemedim ve sonunda ona da bir isim verdim.

Uzatmayayım kalan güllerimden birinin adı sevgi ama aşk değil vatan, diğeri ise zaman. Arada bulunan kaktüse verdiğim isim ise hırs. Her geçen gün daha güçlenerek sevgi ve zaman ismindeki güllerimi gelen güneş ışıklarından mahrum bırakmakta. Sadece benim bahçemde değil pek çok bahçede de bu kaktüs birdenbire ortaya çıktı. Hırs kaktüsü büyüdükçe az da olsa solmamış güller bile yavaş yavaş solmaya başladı

Şu sıralarda tarumar olan bahçeme sadece uzaktan bakabiliyorum. O bahçedeki tarumar oluşu başkalarında da görmekteyim. Tıpkı “Güller ve Dudaklar” şarkısının sözlerinde olduğu gibi dudaklardan da artık iç acıtıcı ve hırs dolu kelimeler çıkmakta;

Kısaca, “Güller ve dudaklar şimdi ne kadar acı ve gizli"

Onca kaktüs arasında bile içimde barındırdığım ve bana en büyük sevgimi hatırlatmakta olan gülümün solmasına asla ve asla izin vermeyeceğim.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..