Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güllerin Savaşı / Gülru’nun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez!

Güllerin Savaşı / Gülru’nun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez!
 

Kanal D.in tutkulu dizisi "Güllerin Savaşı" önceki akşam ekranlarımızdaydı. Oldukça sevildi ki, reytinglerde her iki kategoride, hem AB'de, hem de totalde gecenin birincisi olmuş.

Geçen bölüm Mert'in içerde olduğunu öğrenen Gülru, Ömer Bey ile Mert'i gözetim altından çıkartmıştı. Mert de Gülru'yu Ömer Bey ile görünce çılgına dönmüştü. O sinirle parmağındaki yüzüğü atıp, fırlatmıştı. Herkese yazıklar olsun diyerek sitemde bulunmuştu.

Gülru'nun ablası Mesude Mert'e, gazetedeki tekzip yazısını göstererek yanlış anladığını izah etmeye çalıştı.

Ömer Bey Gülru'yu eve bırakmış, Gülru'nun olanlardan ağladığını görünce sarılmıştı. Gülfem onları görmüş, Ömer'e küçük arkadaşının dertleri bitmiyor galiba diyerek laf çarptırmıştı. Ömer açık arttırmaya gitmemişsin deyince, Gülfem müzayedeye birlikle gitmeyi teklif eder. Ömer giyinmek için izin ister.

Mert Gülru’yu görmek için köşke gelince, Halide içeri girmesini engeller. Bu durumu gören Gülfem, sorun yok içeri girebileceğini söyler. Mert’in yanına gelen Gülfem Hanıma kimseye rahatsızlık vermek istedim deyip tam giderken, dur der. Ne iş yaparsın sen?

Cihan onları penceresinden gözler. Gülfem Hanım sonrası kardeşinin yanına gider. Cihan; "Ne istiyor senden o çocuk" diye sorar. Gülfem attığı adımların iyi bir gelişme olduğunu söyler, Müzayede için bana şans dile der ve çıkar.

Gülfem Halide'ye Gülru'yu haber ver o da bizimle geliyor, der. Asistanı da elbiselerini alır. Gülfem Hanım, Ömer Beyi Gülru'dan uzak tutmak için olsa gerek, Mert ile ayrılmasını istemez ve Mert'i özel şoförü olarak işe alır.

Gülfem Hanımın arabasını özel şoförü Mert getirir. O sırada Ömer Bey de kendi arabası ile gelir. Gülfem ben Ömer Bey ile gidiyorum, siz benim arabam ile gelin ve bizden önce orda olun talimatı verir. Gülru bu yeni duruma çok şaşırır.

Gülfem Hanım, yolda giderken Ömer beye Mert'i işe almasını nedenini anlatır. Ömer Bey Cihan nasıl karşılar bu durumu deyince, Gülfem Cihan'ı Gülru takıntısından kurtaracağını söyler.

Mert ile Gülru yolda arabada tartışırlar. Mert sırf sana yakın olmak için bu işi kabul ettiğini söyler. Gülfem Hanımın asistanı da kavgaya karışır. Mert bak yüzüğünü bile çıkartmamışsın deyince Gülru yüzüğü çıkartır, Mert'in avucuna koyar.

Ömer'in annesi Cahide Hanım, Gülfem'i gelini olarak Ömer'e uygun bulmaktadır. Müzayedeye giderken yolda büyük oğlu Şevket ile bu durumu konuşurlar. Ameliyatı var ama, belki de o da gelir. Şevket'in hep hor gördüğü karısı da konuşmalara karışınca, Şevket çok sinirlenir.

Ekran Alıntısı.PNG 7.2

Cahide Hanım solana gelince Gülfem Hanımın kulağına bu kızı niye yanında taşıdığını sorar. Gülfem küçük kızı fazla büyütüyorsun, der.

Gülru Gülfem Hanımın sodasını istediği gibi hazırlar. Mert'i neden işe aldığını sorar. Gülfem kısa net, öyle uygun gördüm diye cevap verir.

Yonca'nın giydiği elbise el çantası ile birlikte açık arttırmaya sokar. Daha sonra özel bir giysisini 75 bin liraya Ömer Bey satın alır. Gülfem Ömer Beyi öperek teşekkür eder.

Ekran Alıntısı.PNG7.3

Bu öpücüğün etkilerini evde konuşurlar. Basın bu öpücüğü haber yapmış, Gülfem yalan bir haber gerçek bir haberle silindi gitti.

Ertesi gün Yonca çıkan resmi, Gülru'nun Ömer beyle olan birlikte resimleri ile karşılaştırır. Siz Ömer Bey ile çok daha yakışmıştınız deyince Gülru çok sinirlenir. Gülru Yonca'nın kolyesini görünce çok şaşırır. Nasıl kabul edersin iade etmelisin.

Taner'in babaannesi Taner'e o kolyeyi iade edeceksin diye baskı yapar. O sırda kolye ile gelen Yonca'ya Taner o kolye bütün gün boynunda kalacak, der.

Gülru'nun ablası Mesude Mert'in Gülfem Hanımın özel şoförü olduğunu duyunca o da çok şaşırır.

Ekran Alıntısı.PNG7.4

Gülfem Hanım Ömer Bey ile konuşurken Gülru gelir. Mert ile atölyeye gitmelerini, özel şoförüme bir kaç takım iş elbisesi sipariş etmelerini söyler. Ömer Bey ters ters bakınca, güler. Kendimi çöpçatan gibi hissediyorum. İkisi de işlerini yapacak diye de açıklama getirir. Ömer Gülru okuduğu okulla ilgili bir iş yapmasını ister. O zaman o mutlu olacaktır. Gülfem Hanım hizmetçim olması için kafasına silah dayamadım ben. Ömer Bey bu lafa bozulur, benim işlerim var deyip, kahvesini içmeden gider.

Ekran Alıntısı.PNG7.6

Gülru babasına Mert’in Gülfem Hanımın özel şoförü olduğunu söyler. Mert Salih Beyin elini öper. Salih Bey parmağının boş olduğunu görünce yüzüğünü sorar. Gülru'ya senin yüzük de onunki ile beraber gitti der. Salih Bey çok üzülür, benim kızımın namusuna güvenmiyor, yüzüğü çıkartıyor.

Cihan yukarıdan Gülru ile Mert'in gittiğini görünce ilacını içmemekte direnir. Ablası Gülfem ikna ederek ilacı içirmek isterken bardağı ablasının alnına vurur.

Ekran Alıntısı.PNG7.7

Cihan sonra da ne yaptın diyerek krize girer. Gülfem Hanım yardımcısının ısrarına ragman doktor çağrılmasını istemez.

Mert atölyeye giderken Gülru'yu zorla ön koltuğa yanına oturtur. Yolda tartışırlar, inip yol kenarında konuşurlar. Mert kendisini savunur. Mert kendini Ömer Bey ile mukayese eder. O geceki fotoğraf meselesini konuşurlar. Mert ben seni yakıştırdım o adamla. Mert, yardım et bana diye Gülru'ya yalvarır ve sarılır.

Ekran Alıntısı.PNG7.11

Gülru bu gün söylediklerini unutacağım, lütfen sen de herşeyi unut.

Taner'in babaannesi Cahide Hanım, mücevhersiye uğrar, torunun aldığının aynısını görmek ister. Tek idi, isterseniz aynısını yaptırabilirim. Cahide Hanım bir daha benim haberim olmadan torunuma satmayacaksınız. Oğlu Ömer'i görmek için hastaneye uğrayan Cahide, Ömer'in sekreterin boynunda kolyeyi görünce çılgına döner, derhal iade etmesini ister. Yonca asla, o torununuzun hediyesi.

Gülru Gülfem Hanımın yanına gelir. Derhal Cihan'ın yanına çıkmasını ister. Ömer Bey Cihan'ın yanındadır. Gülfem duyunca çok kızar. Ömer Bey çıkışta  Gülru ile karşılaşır. Gülru, Ömer Beye teşekkür eder, bir gün o müzayedeki gibi sizin de çizimleriniz olur demiştin. O bana çok iyi geldi. Gülru Cihan’ın odasına gider. Cihan yüzük yok diye sorar. Gülru nişan konusunda kafam çok karışık. Cihan sen mutlu olacaksan, (Mert'i kastederek) o gitmesin, der.

Yonca, Taner'e kolye konusunda çıkışır. Babaannen iade etmemi istedi, ben onu asla iade etmem.

Gülfem Hanım Gülru'ya, sen bizi asla rahatsız edemezsin. Ben istemezsen sen görünmezsin. Bu sözler Gülru'yu iyiden iyiye rahatsız eder. Ömer Beyin hayal et ve çiz sözleri onu iyice motive etmiştir.

Ekran Alıntısı.PNG7.12

Gülfem Hanım havuz çıkışında Gülru'ya yüzüğünü sorar. Gülru beni görmüyorsun ama parmağımı görüyorsun. Gülfem Hanım; Ayrıldınız mı? Gülru, biz iki ileri bir geri gidiyoruz.

Ömer Bey kahvesini içerken annesi gelir. Birlikte kahve içmeyi ve konuşmak ister. Merak etme yeğenimle konuşurum. Cahide Hanım, ben o kadını hastaneden kovmanı istiyorum. Ömer Bey kibarca annesini ret eder.

Gülru kardeşi Yonca'ya ateş ile oynuyorsun. Dua et de sadece ellerin yansın. O sırada eve gelen Mesude'nin eltisi kız Yonca'nın odasından çekmecede gördüğü o milyon dolarlık kolyeyi çantasına atar ve odadan çıkar.

Gülfem Hanıma gelen misafir bayan, müzayede aldığı elbisenin el çantasından çıkan Yonca'nın nüfusunu getirir. Çantayı da üstünde ruj lekeleri var, içim kalktı diyerek iade eder. O sırada Gülru kahvesini getirir. Gülfem Hanım çok sinirlidir.Siz iki kardeş benim arkamdan neler çeviriyorsunuz,? Der ve çantayı yere atar. Çanta bir tarafa nüfus kağıdı bir taraf gider. Ve 7. Bölüm burada biter.

Ekran Alıntısı.PNG 7.13

Güru çok şaşırmış, ne diyeceğini bilemez. Bir laf vardır ya, Gülru'nun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. Ne geldiyse başına hep kardeşleri yüzünden gelir. Şimdi de Yonca'nın kolyesi çalındı. Gülru hırsızlıkla mı suçlanacak? İlerleyen bölümlerde pırıl, pırıl, saf  iyi yürekli bu kızın başına daha neler geleceğini, ilerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar
Face : ab.balcilar@hotmail.com
Blog: milliyet.com.tr/cansever
Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller dizifilm.com'dan ve diziden tarafımdan kopyalanmıştır

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..