Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güllerin Savaşı / Süper… Eylül’de sezon dizisi olarak devam edebilir!

Güllerin Savaşı / Süper… Eylül’de sezon dizisi olarak devam edebilir!
 

Geçtiğimiz hafta ilk bölümü ekranlara gelen Kanal D.in yeni yazlık dizisi “Güllerin Savaşı” benden ve de izleyiciden geçer not aldı. Bir aşk ve drama dizisinin önceki akşam da ikinci bölümü ekranlara geldi. Bence bu dizi Eylül ayında yeni sezonda sezon dizisi olarak devam edebilir.

Med Yapım – Fatih Aksoy’un yapımcısı olduğu dizide, yönetmen olarak Merve Girgin'i görüyoruz. Dizin senaristleri de tanıdık, Melis Civelek ve Sırma Yanık. Bu ikili “Adını Feriha koydum” dizisinin başarısında büyük payı olan senaristlerimiz. Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy’un başrolü oynadığı bu dizideki Feriha’yı Gülru karakterini aynı çizgide gördüm. Gülru, hayat dolu, hayalleri, hayranlıkları ve aşkları olan birazcık ezik bir kızımız.  Gülru karakterini Damla Sönmez canlandırıyor. Bir Aşk Hikayesi dizisinden tanıdığımız Damla Sönmez bu dizide de bence çok başarılı.

AFK’dan tanıdık bir isim Barış Kılıç “Doktor Ömer” karakterini canlandırıyor. Feriha’da da kendisinden yaşça en az 15 yaş küçük Feriha, bu dizide de Gülru’ya da davranışları aynı.  Canan Ergüder (Gülfem), Yiğit Kirazcı (Mert), Sercan Badur (Cihan), Arif Pişkin (Şevket), Meltem Pamirtan (Mesude), Uğur Kurul (Taner), Atilla Şendil (Salih), Münire Apaydın (Mebrure), Serap Aksoy (Cahide), Berk Yaygın (Yener), Zeynep Köse (Yonca), Feyza Civelek (Çiçek), Pınar Afşar (Ayla), Turgay Tanülkü (Recep), Güzin Alkan (Naciye) ve Ceren Koç (Müğe) diğer rollerde yer alıyor.

İlk bölümde geçenleri kısaca özetleyelim.

Gülru babasının bahçıvan olarak çalıştığı Enver Beyin köşkünün müştemilatında yetişir. Enver Beyin ölümü ile kızı Gülfem köşke dönmesiyle her şey değişir, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Son derece  havalı mağrur olan Gülfem’e Gülru çocukluğundan beri örnek almış, onun gibi olmak istemiştir.

 

Köşke gelecek Gülfem Hanım için çiçek almaya gider, dönüşte Ömer Beyi köşke getiren taksi çarpar. Yere düşer, geçici baygınlık geçirir, taksiden inen Ömer Bey’de bir takım laflar söyleyerek saçmalar.

Ömer Bey, Gülfem Hanımın yıllar öncesinin aşkıdır. Babasının ölümü işle babasının Vakıf hastanesine başhekim olarak çalışmaya başlayacaktır.

 

 Gülru, Ömer Bey ile Gülfem Hanımın konuşmaları sırasında onlara kahvelerini götürür, Ömer beyin de orada olduğunu görünce çok şaşırır.

Gülru’nun köşkte bir dostu vardır. Gülfem Hanımın sorunlu kardeşi Cihan. Gülru, Cihan’a davranışları, gösterdiği yakınlık ve sevgi kendisini bağlamıştır. Cihan’ın dert ortağıdır, velhasıl Gülrü Cihna’a iyi gelir. Sırası gelmişken Cihan karakterini canlandıran Sercan Badur’u son derece başarılı bulduğumu söylemeliyim.

 

Gülru Cihan’ın içini boşatması için bağırmasını ister. Sese Gülfem Hanım gelir, kardeşine artık her gün seni görmeye geleceğini söyler. Ama Cihan’ın yüzene bakmaz. Cihan “Yüzüme bakmadan beni görebiliyor musun” diyerek kibirli ablasını lafı sokar. Ta çocukluğunda kardeşi Cihan’ı yastık ile boğmak istemiştir. Daha sonra babsının mezarına gider, içini döker.

Mahalleden genç delikanlı Mert Gülru’nün sevgilisidir. Gülru Enver beyin bursu ile Üniversitenin tasarım bölümünü bitirmiştir. Mert Liseden sonara okumamış, çalışmaktadır. Bu eğitim fark iki sevgili arasında h  ep sorun olacaktır.

Gülru, mezuniyet için kendi tasarımı olan güzel bir tuvalet diktirir. Bu mezuniyet gecesine Mert ile gidecektir. Mert’in babası sarhoş, devamlı içen, oğluna hor davranan biridir. Bazen bu kötü davranış, dayak atmaya kadar varır. Bir gece oğlundan içki için para ister, yok diyen Mert’e başında vazo parçalayarak yaralar.

Köşkün kalfası Halide Hanım son derece sert, acımasız bir tip. Olaylara yaklaşımı bakış açısı çok f arklıdır.

Eve avukat gelir, Enver Beyin vasiyeti açıklanır. Cihan katılmak istemez. Enver Bey ölümünden sonra kızı, Gülfem Hanımın köşkte yaşamasını istemiştir. Ayrıca Doktor Ömer’in de hastaneye başhekim olmasını vasiyet etmiştir. 

Gülru, Gülfem Hanımın odasını yerleştirirken çok kıymetli bir parfüm şişesini kırar. Gülru sonra da sevgilisi Mert’in yardımı ile 300 liraya alır yerine koyar.

 

 

Gülfem Hanım bu olay üzerine hizmetkarı Halide Hanıma bahçıvan Salih  ve ailesine toplu ödeme yapılıp işlerine son verilmesini ister. Bu haberi duyan Salih Beyin büyük kızı 6 aylık hamiledir, üzüntüden düşük yapar, çocuğunu kaybeder.

Mert Gülru ile mezuniyet gecesine gidebilmek için, babasının birikmiş parasını alıp, kendisine kıyafet alır.

Gülfem Hanım, kendisine kıymetli bir kolye alır, Gülru da kapıdan görür. Okul mezuniyet gecesine giderken, bu kolyeyi Cihan ablasının odasından alır, çıkışta ablasına yakalanır. Sonra da bu kolyeyi Güru’nun boynuna takar. Bu kolye başına dert olacaktır.

Mezuniyet gecesinde Mert ile aralarında tatsızlık çıkar. Mert dans etmeyince okuldan bir arkadaşı onunla dans eder. Mert Gülru ile dans eden gence bir kafa atar, ortalık karışır. Gülru, Meft’in komplekslerinden bıkmış ve yorulmuştur.

 

 

Balo dönüşü Gülfem Hanımın kolyesini yerine koymak için odasına girer. O sırada gelen Gülfem ile Ömer Bey de odaya çıkarlar. Odada saklanmak zorunda kalır. Tam Ömer ile gülfem öpüşürken, Gülru yere ayakkabı düşürür, Ömer Bey de kendisini görür. Gülru çok zor durumda kalır ve İlk bölüm burada sona erer.

Bence seyredilmeye değer bir yapım “Güllerin Savaşı”, Eylül ayında başlayacak yeni sezonda ekranlarda olacağı ilk bölümden kesin gibi. Reytinglerde de AB’de 2.Sırada, Total’de 3.sırada yer almış. Sonraki yazımda 2.bölümde geçenleri paylaşacağım.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

Not: Görseller İnternetten ve dizifilm.com’dan alınmıştır.

 

Not: Burada yazılan tüm yazıların elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, İnternet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılmaz.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..