Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '14

 
Kategori
Projeler
 

Güllük Ortaokulu göğsümüzü kabarttı

Güllük Ortaokulu göğsümüzü kabarttı
 

Geleceğin bilim insanları Beyza Batman ve Eylül Keleş, öğretmenleri Sevinç Gül, Okul Müdürü Süleyman Yatakçı ile Anıtkabir'i de ziyaret etti.


Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile ortaokul öğrencilerine yönelik, bu yıl 9'uncusu düzenlenen “Bu Benim Eserim Proje Yarışması”nın 6-8 Mayıs'ta Ankara'daki final sergisinde Muğla'yı temsil eden Güllük Ortaokulu Türkiye şampiyonu oldu.

Güllük Ortaokulu öğrencileri Beyza Batman ile Eylül Keleş'in, Fen Bilgisi öğretmeni Sevinç Gül danışmanlığında geliştirdikleri Milas yöresinde yetişen “Akgünlük” ağacının reçinesinin küflenme sorununu çözebileceğine ilişkin “Akgünlük İle Küfsüz ve Sıcak” adlı projesi, Türkiye genelinde 42 bin 494 projeyi geride bırakarak, birinci seçildi. Daha önce İzmir Sergisi'nde Milas'ı başarıyla temsil eden ekibin Ankara'daki proje sunumu, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından ilgi ile dinlendi. Başarılı öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın elinden aldılar.

Ankara'da bulundukları süre içerisinde öğretmenleri Sevinç Gül, Okul Müdürü Süleyman Yatakçı ile Anıtkabir'i de ziyaret eden geleceğin bilim insanları Beyza Batman ve Eylül Keleş'i tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

Not: Ülkemizin yasa ve karanlığa büründüğü günlerde, güzel ve umut veren olaylar bizleri sevindiriyor. Hak etmeyenler servet, unvan, makam sahibi olur, pekçok kişi türlü haksızlığa uğrarken, haklı başarılar elde edenlere, özdeksel ve tinsel destekler sunmak gerekir. Örneğin; projeyi satın alan bir boya firması, bu öğrencilerimize öğrenim yaşamları boyunca burs verebilir...

Gülçin ERŞEN – 20 Mayıs 2014 / Güllük

 
Toplam blog
: 134
: 869
Kayıt tarihi
: 06.07.11
 
 

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu (İletişim Fakültesi) Radyo ve Televizyon Bölümü mezun..