Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '19

 
Kategori
Mizah
 

Gülmek Hayat Verir

Gülmenin vücuttaki kasları gevşetme gibi bir özelliği vardır: özellikle de yüz, boyun, omuz ve karındaki kaslar üzerinde. Gülme kontrol edilmediğinde  bu durum kasılma etkisi yaratarak kas gerginliğinin rahatlamasına ve nefes alış verişinin düzenlenmesine yardımcı olur. Aşağıdaki fıkralarla gülelim.
NAHİDE ÇELEBİ

MASAL KİTABI
Adamın biri kitapçıya gider ve tezgâhtara:  "Evin reisi erkektir" adlı kitap var mı? diye sorar.Tezgâhtar yanıt verir: "Maalesef beyefendi! Masal kitapları satmıyoruz.

SIRAYA GEÇ
Adamın biri sabah evden ise giderken ilginç bir cenaze kafilesi fark eder.
En önde yürüyen köpekli bir adam. Arkasında bir tabut ve onun 10 metre arkasında bir başka tabut. Bunları takip eden, tek sıra olmuş 200 den fazla adam. Meraklanır. Kafilenin başındaki köpekli adam hiç kuşku yok ki cenazenin sahibidir. Yanına yaklaşır ve sorar: “Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenler neyiniz oluyor?
Adam yanıtlar:
Öndeki karım, arkadaki de kayınvalidem.
Vah vah, başınız sağ olsun. Nasıl oldu?
“Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidem de karıma yardıma gelmiş. Köpek onu da öldürmüş.
Adam biraz düşündükten sonra sorar:
 Beyefendi, köpeğinizi ödünç alabilir miyim?”
“Sıraya geç!”

NASIL OLDUK
Çocuk sorar: “Baba biz nasıl olduk?” Baba :”Maymundan evrimleştik yavrum”
Çocuk ikna olmaz annesine sorar: “Anne biz nasıl olduk?” Anne: “Adem’le Havva seviştiler” Çocuk: “Ama babam maymundan geldiğimizi söylüyor.” Anne: “O babanın sülalesi, bizi ilgilendirmez yavrum.”

VERECEKSEN VER
Çanakkale'den 30-32 yaşlarında bir kadın, kucağındaki süt bebeğiyle otobüse biner. Yanında iri kıyım bir adam oturur. Otobüs Ezine'ye ulaştığında kadın çocuğunu emzirmek amacıyla memesini açar ve çocuğun ağzına verir. Ancak çocuk inatla memeyi emmek istemez. Kadın çocuğa kızar ve sert bir  sesle ;  Al yoksa amcaya veririm !. Adam göz ucuyla bakar ve önüne döner.  Ayvacık'a geldiklerinde kadın yine memesini çıkarır ve çocuğu yine emzirmek ister, çocuk yine emmez ve yine aynı sözler kadının ağzından dökülür; Al yoksa amcaya veririm. Bu olay her durakta tekrarlanır ve hepsinde de aynı şeyler yaşanır.  Küçük kuyu, Altınoluk, Güre, Akçay derken Edremit'e kadar gelinir. Edremit'te de kadın ; Al yoksa amcaya veririm deyince adam patlar ; Hanım hanım yeter artık !.Vereceksen ver. Ben taa Ayvacık'ta inecektim, buralara kadar geldim....
 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..