Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Gülmek üzerine .. :)

Gülmek üzerine .. :)
 

Bugün keyifli bir şeyler yazmak istedi canım. Gülmek üzerine düşündüm sonra. İnsan kimyasını bu kadar iyi motive eden başka bir hareket varmı ki?. Yani en azından tek başımıza yapabildiğimiz. Karıştımayın işte gümekten bahsediyorum. Kendi kendimize motive olduğumuz. Gülmenin sağlık için yararlı olduğu hep söylenir. Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor.

Kahkaha atmak, kan damarlarını genişletiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Ancak uzmanlar bunun nedenini henüz belirleyebilmiş değil. Stresin kalbe kan akışını sınırladığı, damarları sıkıştırdığıysa daha önce birçok araştırmayla kanıtlanmıştı. Bu yeni araştırma, gülmenin damarları genişlettiğini doğruluyor. Gülme sırasında dolaşımın hızlanması ve damarların genişlemesi kalp hastalıklarına neden olan etkenleri azaltıyor.

Araştırmacılara göre, gülmenin yarattığı bu sonuç, spor yaparken olduğu gibi vücut rahatladığı zaman salgılanan kimyasallara bağlı olabilir. Doktorlar, endorfin denilen bu kimyasalların stres hormonlarını etkisiz hale getirip damarların genişlemesini sağlayabileceğini söylüyor. Gülmek aynı zamanda damar genişleten nitrik asit salgılanmasına da yol açıyor olabilir.

Yani gülüyorsunuz ve kimyasal reaksiyonlar başlıyor vücutta. Akıl almıyor tabi insan kimyasını. Kim haber veriyor bu kimyasallara da bu kadar güzel reaksiyonlar başlıyor içimizde..

Neyse konu gülmek ya. Hadi gülelim biraz.

Buyrun keyfini çıkarın..

Soğuk savaşın ortalarında Ruslar yerin 100 metre altında bakır tellerle örülü en az 1000 yıllık tarihi olduğunu savundukları eski çağlara ait bir iletişim sistemi bulduklarını iddia etmişler. Rusya yerinden oynamış dünya sarsılmış tabii...

Üzerinden fazla değil 1 hafta geçmeden Amerikan gazeteleri, " Amerikalıların yerin 250 metre altında en az 2500 yıllık geçmişe sahip fiber optik kablo sistemine rastladığını ve kuzey Amerikada yaşayan çok eski bir medeniyetin bu teknolojiyi kullandıklarını " duyurmuşlar.

Tabii aradan 2 gün geçmeden bizim gazetelerde bir haber. " Türkler yerin 500 metre derinlerinde yaptıkları kazılarda bir şey bulamadı." Devletin başındakiler toplanmış ve hemen bir açıklama gelmiş. "Bu haber bundan 5000 yıl kadar öncesinde atalarımızın kablosuz iletişim sistemi kullandıklarının açık bir ifadesidir."

Sevgiyle kalın..

Not: Sadece gülmek için. Kalbinize iyi gelir diye..

 
Toplam blog
: 28
: 982
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Hayatı her sorguladığımda karşıma çıkan sonuçlara analitik yaklaşımlar sergilemeye devam ediyorum el..