Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '17

 
Kategori
Psikoloji
 

Gülmek ve ağlamak..

Gülmek ve ağlamak..
 

Bir şeye sevindiğimizde bunun doğal tepkisi olarak, yüzümüzde bir gülümseme belirir. Kötü bir olay yaşadığımızda ise üzüntülü bir duygu içerisine düşeriz. Üzüntü duygusunun ulaştığı en son nokta ise ağlamaktır. Bazı insanlar dışarıya belli etmeden içinden ağlar, bazıları ise göz yaşları içerisinde ağlama durumunu yaşar.

Sevinç bir insanın geçici olarak hissettiği hoş bir duygudur. O duygunun etkisiyle gülmek doğaldır. Üzüntü ise bazı insanlar için geçici, bazıları için ise kalıcı olmaktadır. İşte bu kalıcı üzüntülerden kurtulmak için Charlie Chaplin’in aşağıdaki sözlerine yer verelim.

Charlie Chaplin seyircilere bir şaka yapar ve herkes gülmeye başlar. Charlie aynı şakayı tekrar yapar,  bu defa birkaç kişi güler. Aynı şakayı bir kez daha yapar ve bu sefer kimse gülmez.  Sonra bu harika sözleri söyler.

“Aynı şakaya defalarca gülemiyorsunuz. O zaman neden aynı şey için tekrar tekrar ağlıyorsunuz? Hayatın her anının tadını çıkarın. Hayat çok güzel.”

Charlie Chaplin 16 Nisan 1889 da Londra’da doğmuş. 1977 yılında 88 yaşında hayatını kaybetmiş. Sinemada yarattığı Şarlo karakteri ile özdeşleşmiş. Geçtiğimiz Nisan ayında onun 128. Doğum günüydü. Bu gün, onun gülmekle ilgili şu sözlerini hatırlayalım.

“Bu dünyada hiçbir şey kalıcı değildir. Endişelendiğimiz şeyler bile.”

“Yağmurda yürümeyi severim. Çünkü kimse göz yaşlarımı göremez.”

“Hayatta en boş geçirdiğimiz gün gülmediğimiz gündür.”

“Gülmek, hayatın en güzel eylemidir. Her ne varsa sizi bundan alıkoyan, onları yok edin.”

Yüzünüzün her zaman gülmesi dileğiyle….

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..