Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gülmenin sırrı

Gülmenin sırrı
 

Merhaba

Bu ilk yazım güzel, mutlu pozitif bir paylaşım olsun istedim. Belki hepimiz biliriz gülmenin faydalarını ama ne yazık ki bir çoğumuz da bilmeyiz o tılsımlı olayın biz de bıraktığı izleri, olumlu değişimleri..

Gülmenin iyileştirici gücüne inanın. Sesinizi duyurmak için var gücünüzle bağırdığınız o çok gürültülü ortamları hatırlayın, ne kadar çırpınırsınız benim söylediklerim anlaşılsın diye. Anlaşılınca da yüzünüzde hemen bir tebessüm belirir hedefinize ulaşmanın verdiği mutlulukla.

İnadına gülmeyi, her şeye inat yüzünüzdeki kasların gülmeyle vücudunuzda oluşturduğu değişimleri yakalamayı deneyin lütfen. Bilenler demiştir ki “Yüzümüzü asık suratlı yapabilmek için kullandığımız kaslar gülmek için harekete geçmesi gereken kaslardan çok daha fazlasını gerektirmektedir.” Yani kızmak için daha çok efor sarf ediyoruz ve bundan vücudumuz daha çok zarar görmektedir. Bu yüzden zor olanı seçmek yerine kolay olanı seçin; gülmeyi seçin. Hatta kendinizi kötü hissettiğiniz durumlarda aynanın karşısına geçip zorla gülmeyi deneyin, bakın ruh haliniz nasıl değişecek, gülmenin sizde oluşturduğu olumlu havayı tadacak derin bir nefes alacaksınız.

Gülmek için her şeyin dört dörtlük olmasını beklemeyin. Çünkü insanlar hiçbir zaman dört dörtlük bir yaşam düzeyine ulaşamaz. Neden mi? Çünkü insanoğlu her ulaştığı noktada kendisine yeni mutsuzluklar arar da ondan. Ya da ulaşılan bir yer diğer insanlar için yıllardır ulaşılması için hedeflenen bir yer olabilir. Ulaştığı bir yerin hep üstünü arama eğiliminde olan insanoğlu için mutluluk hep yeni arayışlarda, yeni şeylerde ve kısacası hep uzaklarda kalabilecektir.Bilmeyiz ki var olan değerlerimizin kıymetini, tutan elimiz, gören gözümüz yok mu? Bir de bunlardan mahrum olanları siz düşünün. Bizi sevenlerimizin varlığını bilmek bile en azından hayata gülümsemek için yeterli sebeplerimiz olmalı değil mi?

Gülmek için kendinizi zorlayın, mucize beklemeyin. Hayatın güzelliklerini görmeyi deneyin.

Olumsuz gördüğümüz olayların olumlu yanlarını görmek düşüncelerinizi, düşünceleriniz de sizi değiştirebilir, buna ihtimal verin. Düşünce gücü başka bir yazının konusu.

HAYATA GÜLÜMSEYİN BÜTÜN VÜCUT KİMYANIZIN DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ..

Sevgiyle J

 
Toplam blog
: 9
: 2185
Kayıt tarihi
: 05.11.07
 
 

1978 Muğla Milas doğumluyum.Öğrenim hayatım nedeniyle İzmir' de uzun yıllar yaşadım ve hala İzmir..