Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Mizah
 

Gülmenin yararları

Gülmenin yararları
 

GÜLMEK YAŞAMIMIZI OLUMLU YÖNDE ETKİLER (ALINTI)


İçten gelerek, kahkahalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlığımız üzerinde büyük ölçüde etkili.. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler.. Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli. Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor.- Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor. Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor. Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor. Patch Adams isimli doktorun çalışmaları bu konuda örnek olarak gösteriliyor. Çocuklar günde yaklaşık 300 kez gülüyor, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor. Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz.- En çok yapılan şakalara gülüyoruz. Rakamsal olarak bu oranı yüzde 80 şeklinde ifade etmek mümkün. Aşağıdaki fıkraları okuyarak bol, bol kahkaha atabilirsiniz. Gülmenizin eksik olmaması dileği ile .

NAHİDE ÇELEBİ

Dini bütün ve güzel bir hanımla evlenen TEMEL’İN aradan bir, iki ay geçtikten sonra  içine kurt düşmüş ve bir gece karısına sormuş: “Ula Fadime benden onca birkaç sevgilun oduğu dogri mudur? Karısı: “Dinle benum aslan yürekli uşagum; Evinde  sicak iyi yemegin var mudur? “Evet vardir” -Temiz ve utulu elbiselerin var mı ? “Evet.” Evin duzgun ve temiz mi?” “Hem de nasul, coook memnunum da!”  “Ha peki... Gece  yatakta benden memnun musun? “Hem de cokkk, sen ne deyi sun, haçan akli mi basimden alayisun. “Öyleyse soyle ha uşagum... haçan bunları ben nerede öğrendum sanayi sun... Kuran kursunda mu?

Bir Alman, bir Karadenizli barda oturmuş bir yandan içip, bir yandan hanımlarının aptallığı konusunda sohbet ediyorlarmış. -Alman demiş ki: -"Benim karim Helga o kadar aptal ki geçen gün ucuzluk var diye marketten 300 Mark’lık et almış, hâlbuki bir buzdolabımız bile yok!"İngiliz gülmüş: "O da bir şey mi?" demiş, "Benim karim Elizabeth daha da aptal. Babası çok zengindir, geçen hafta kendisine 6000 Pound'a araba aldırdı, ama kullanmayı bilmez." Karadenizli atlamış. -"Ula uşaklar, siz ne diyorsunuz" demiş, "Benim karim Fadime hepsinden aptal. Bodrum'a iki haftalık tatile gidiyor. Dün bavulunu hazırlarken gördüm, prezervatif almış bir sürü, halbuki ç...ü bile yok!"

   

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..