Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
 

Gülriz'in mutfağından

Gülriz'in mutfağından
 

Yeni dünya kebabı


Cennet taamı..

Antep mutfağının ve yemeklerinin özelliği, yalnız pişiren keyvanilerin "iyi yemek yapanlar" becerilerinden değil, yörenin toprağında suyunda ve havasında ki özellikler nedeniyle, burada üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerdeki yüksek aroma ve tadın önemi çok büyüktür..

Gazi Antep'li şair Seyfi Yurtsever'in elli mısralık Antep Sofraları koşuğunun son mısraı ile değerli şairimize teşekkür edelim.

* Yukarıda saydıklarım buraya özge yemekler

* Cennet taamı görür; Antebe gelecekler

* Malzemesi aladır, yapanlarda hünerli

* Uğrarsa soframıza obur olur melekler..

Yeni Dünya Kebabı:

Malzemeler:

* 500 gr. kuzu kol kıyması

* 500 gr. Yeni dünya

* 1 adet kuru soğan

* Yeterli miktarda tuz karabiber

Yapılışı:

Kıyma, soğan tuz ve kara biberle yoğrulur ve küçük köfteler hazırlanır. İrilerinden seçilen yeni dünyalar ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Çöp şişlere bir yeni dünya, bir köfte olmak üzere dizilip mangalda veya fırında pişirilir.. Hafif olduğu kadar lezzetine toz (!) kondurmayan bu kebap, Antep'te olduğu kadar benim mutfağımda da baş köşede yerini almıştır..

Afiyetler dilerim.

Gülriz Yiğit

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..