Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
TV Programları
 

Gülse Birsel' in Enerji Vampiri kim ??

Gülse Birsel' in Enerji Vampiri kim ??
 

2002 yılından bu yana TV ekranlarından evlerimize konuk olmayı başaran Gülse Birsel, farklı tarzı ve mizahi yaklaşımlarıyla bizleri düşündürmeye devam ediyor.

Geçen sezon senaristliğini üstlendiği YALAN DÜNYA dizisiyle bir süre ara verdiği ekranlara dönüş yapan yazar, oyuncu kadrosundaki seçimleriyle de adından söz ettirmeyi başardı. Beyazıt Öztürk ‘ten Altan Erkekli ‘ye, Olgun Şimşek ‘ten Gönül Ülkü ‘ye uzanan geniş oyuncu yelpazesiyle edeta tiyatroyu evlerimize taşıdı.

Dizideki karakterler üzerinden mizahla karışık gizli mesajlar veren yazar, son haftalarda Kocabaş Ailesine konuk ettiği Vasfiye Teyze üzerinden bizleri önemli bir konuda uyarıyor.

Seyredenler bilirler Vasfiye Teyze’nin eve gelmesiyle birlikte ev halkının hayatında olumsuz gelişmeler olmaya başladı. Çünkü o tam bir  ‘’enerji vampiri ‘’ …. Evet yanlış duymadınız ENERJİ VAMPİRİ.. Şimdi bu da neyin nesi dediğinizi duyar gibi oluyorum. Aslında çevremizde bolca bulunan bir insan türünden söz ediyorum.

Bu vampir insancıklar, onlarla görüştüğümüz süre zarfında bizlere olumsuz mesajlar vererek modumuzu düşürürler. Bize destek olmaya çalışıyormuş gibi görünen bu insan gurubu, hayata dair korkularımız üzerinden bizi dibe vurdururlar.

Söyledikleri her sözün altında yaşamın sıkıntılı yanlarıyla ilgili subliminal mesajlar vardır. Bize başaramayacağımız, mutsuz olacağımız, yalnız kalacağımız fikrini enjekte etmeye çalışırlar. Sonuçta onlarla her görüştüğümüzde bir halsizlik, bir yenilmişlik duygusu içinde kalırız.

İşte Gülse Birsel ‘de Vasfiye Teyze karakteri üzerinden toplumdaki enerji vampirlerini gözler önüne seriyor. Benden de uyarması kalıyor.

Akıl oyunlarıyla içinize negatifi pompalayan bu insanlardan mümkün olduğunca uzak durun. Yoksa huzursuzluk, iç sıkıntısı, kasvet yakanızı bırakmaz. Pozitife odaklanın. Hayata artı bakın.

AYPERİ   FERDA  ORAL

EĞİTİMCİ –NLP YAŞAM KOÇU         

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..