Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '19

 
Kategori
Müzik
 

Gülsin Onay Antalya'da

Devlet Sanatçısı, Piyanist Gülsin Onay Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Mart ayının son konserinde,“Muratpaşa’da Sanat Var” etkinlikleri kapsamında bir resital veren konuk sanatçımız ayakta alkışlandı.

Aslında bu konser son konser olmayacak, 29 Mart’ta da genç yeteneğimiz Iraz Yıldız konser verecekti. Ancak, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu Iraz Yıldız’ın konseri iptal edildi.

Konser akşamı konuk sanatçımız Gülsin Onay, W.A.Mozart’ın çok sevilen eseri KV 331 Sonat’la başladı. Bilindiği gibi, son bölüm Alla Turca ülkemizde çok sevilen, en çok bilinen bölümdü. 

Daha sonra J.S. Bach BWV 645, Wachet auf, ruft uns die Stimme adlı yaratısını seslendiren Onay, programına L.v.Beethoven “Les Adieux” (Veda Sonatı)ile devam etti.

J.S.Bach BWV 639 “Ich ruf’zu dir” ve Gülsin Onay programlarının olmazsa olmazı bir A.A.Saygun yaratısı, Prelüd No.4 ve No.12 Opus 45’le süren konserimiz bir Chopin eseriyle son buldu. Uluslararası alanda en iyi  F.Chopin icracılarından kabul edilen Gülsin Onay, resitalinin final eserini de yine bu besteciden seçmişti.  Noktürn mi bemol majör Op.9 No.2 ve Andante Spianato et Grande Polonaise Brilliante Op.22 adlı eserleriyle konserini sonlandırdı.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..