Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gülümseme egzersizi

Gülümseme egzersizi
 

Gülümse hayata, gülümse kendine


Gün içinde en çok hangi ruh halindeyseniz bedeninizde aynı şekli alır. Endişheli bir haldeyseniz bedeninizdeki tüm hücrelerde endişheli bir hal içindedir. Depresif, mutsuz bir ruh halindeyseniz bedeninizde aynı şekildedir. Daha önceki yazılarımda zihin ve bedenin birbirini atkip ettiğini, aynaladığını yazmıştım. Zihni kontrol edemediğimiz zamanlarda bedenimizi kontrol etmek bazen daha kolaydır. Gülümseme egzersizide zihni olumlu yönde etkilemekte işe yarar. Durduk yerde gülümsemeye başladığınızda zihin bedendeki bu kas şeklinin olumlu düşüncelerle bağlantılı olduğunu bilir ve belli bir zaman sonra zihinde olumlu düşüncelere, duygulara kaymayabaşlar.

Evde veya ofiste her yere gülümseyen yüzler, gülümseyen kalpler yapıştırabilirsiniz. Banyoya, tuvalete,mutfağa...her nereye gidiyorsanız gülümseyen yüzleri görüp gülümsemeyi hatırlayabilirsiniz. Vaktinizin çoğu dışarıda geçiyorsa belki elinizin üstüne kalemle bir işaret koyabilirsiniz. Bu egzersizi yaptığınızda gerçekte ne kadar az güldüğünüzü de fark edeceksiniz. Çünkü bu işaretleri her gördüğünüzde önce o anki durumunuzun farkına varacaksınız. Üç hafta düzenli olarak bu egzersizi yaptığınızda beyninizde daha sık gülümsemekle ilgili bir alışkanlık oluşacaktır ve artık işaretler olmadanda durduk yere gülümsemeyi hatırlayacaksınız.

Peki gün içinde daha fazla gülümsediğinizde neler olacak? Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz, başkalarıda size daha fazla gülümseyecek, daha olumlu bir bakış açınız olacak, hayatınıza daha olum şeyler girecek, cildiniz güzelleşecek, aklınıza daha güzel duygu ve düşünceler gelecek, daha sağlıklı olacaksınız....

Evet bugün başlamaya ne dersiniz:) Gülümse hayata, Gülümse kendine :)

Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...

NLP uzmanı ve Yaşam Koçu

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..