Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '08

 
Kategori
Gönüllülük
 

Gülümsemeyle gelen mutluluk

Gülümsemeyle gelen mutluluk
 

“Lütfen! Bugün bir gülümseyiver”,

Muhabbet Hareket İhsan ve Temizlik isimli bir dernek tarafından kullanılan bu slogan insanlara hayatın stresinden kurtulmak adına gülümsemelerini öneriyor. Böylelikle insanların aralarında huzuru sağlamanın iş yoğunluğunda yorulan zihinlerini rahatlatmanın bu şekilde kolay bir yöntemle sağlanacağını vaat ediyor.
Bu hareket Konyada bir grup gönüllü tarafından toplumsal barışın sağlanmasının ve korunmasının böyle çok ucuz ve kolay bir yöntemle yerine getirileceği, kişileri karşılıklı olarak rahatlatacağı düşünülmüş.

Böyle gönüllü hareketler kamusal alanda insanların ne yapabiliriz düşüncesi içerisinde kendi çabaları ile toplumsal yararları olan eylemleri yerine getirmektedirler. Burada bir görevlendirme anlayışı dışında sosyal sorumluluk bağlamında rızaya dayalı olarak insanların fedakarlıkları sonucu ortaya çıkmaktadır. Bunlar devletin dışında kamusal alanda söyleyecek sözü olanların, bir dernek veya örgüt bağlamında hem seslerini duyurmaları hemde topluma yararlı olarak belirli faaliyetleri yerine getirmelerini sağlamaktadır.

Böyle hareketlerin artması, herşeyi devletten beklemeyen, çıkış noktalarını kendilerinde bulan bireylerin olması ile mümkündür.

Yani doktorlar insanlara çeşitli telkinlerde bulunabilirler veya hayatın değişik alanlarında uzmanlar insanlara çeşitli konularda tavsiyelerde bulunabilirler ancak hiçbirşey böyle örgütlü ve aktif faaliyetler kadar etkili olmayacaktır, böyle aktivist insanların artmasını ve kamusal alanı doldurmasını bekliyoruz...


 
Toplam blog
: 3
: 330
Kayıt tarihi
: 03.05.08
 
 

Sosyal bilimlerin her alanı ile ilgili, Çalışma hayatında birisi ..