Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Alyoşa-Sevmek Güzeldir.

http://blog.milliyet.com.tr/alyosacan

05 Haziran '08

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Gülümseyen bir yüz

Gülümseyen bir yüz
 

Merhabalar,

Yıllar önce okuyup çok sevdiğim için bir kenara yazmış olduğum öykü yazısını, paylaşmak istiyorum bu gün sizlerle, umarım okuyunca beyenir ve gülümsersiniz,

Kırk kırkbeş yaşlarındaki beyefendi sabah otobüsten iner inmez, tesadüfen karşılaştığı hiç tanımadığı engellibir beyefendiye gülümsemiş ve selam vermişti.
Kendisine hep başka gözlerle bakıldığına inanan bu engelli beyefendi o kadar çok sevinmişti ki bu selamave gülümseyişe, yoldan babasıyla birlikte geçen çok güzel bir kız çocuğunun saçımı okşamıştı.

Küçük kız çocuğu bu okşamaya o kadar çok sevinmişti ki bu şımarıklıkla babasından ona simit almasını istemişti.Babası kızını kırmayıp ona simit almıştı, simitçinin bu sabah ilk siftahıydı bu simit parası, gülümsedi kıza simidi verirken, simitçinin o gün işleri çok iyi gitmişti.
Öğleden sonra simitçi, 2 simidi 2 küçük sokak çocuğuna yemesi için vermişti, sokak çocukları karınları çok aç olduğu için bu simide çok sevindiler ve yemeğe başladılar.

Yanlarındaki sokak köpeğinede bu simitten yemesi için verdiler, çocuklarda simidi bu köpekle paylaşmıştı.Köpek o kadar çok açtı ki, bu simitle karnını doyurmuş ve çok sevinmişti.Köpek doyunca kuyruğunu sallayarak bir dükkanın köşesine yatmaya gitti.Tam o sırada dükkanın penceresinin önünde kağıtları tutuşup yanmaya başlayınca, köpek hızlı hızlı havlayarak
dükkan sahibini uyarmaya sesini duyurmaya çalıştı.
Dükkan sahibi köpeğin sesini duyup, yanan kağıtları görünce telaşlandı ve hemen söndürmeye çalıştı.En sonunda az hasarla yanan kağıtları söndürebildi ve dükkanını kurtardı.Bundan dolayı köpeği çok sevdi ve onu okşadı.
Bu dükkan sahibi, sabah otobüsten inip engelli beyefendiye gülümseyen ve selam veren beyefendiydi.Beyefendinin bu gülümseyişi bu olayları devam ettirmiş, dükkanını kurtarmayı başarmıştı.
Tabiki kendisinin bu olaylardan haberi yoktu.
Yapılan bir iyilik, gülamseyen bir yüz, verilen bir selam kendisine iyilik olarak geri dönmüştü.Sabah herkese günaydın, akşam herkese iyi akşamlar demeyi sakın ihmal etmeyin, , , , , , , , , ,

Paylaşmak güzeldir, bu arada bu gün DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ, çevremizi temiz tutalım.
Gönül dolusu Sevgiler herkese, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
Toplam blog
: 227
: 1770
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İzmirliyim, okumayı, yazmayı, gezmeyi çok seviyorum. Daha ne olsun. Sevgiler...