Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Gümbür gümbür gelen Evlad-ı Fatihan ...

Gümbür gümbür gelen Evlad-ı Fatihan ...
 

Evlad-ı Fatihan Türk Kültür ve Medya Assosiasyonu


Asırlardır Kosova’da yaşayan  Türk nüfusu ne pahasına olursa olsun yok olmamak için elinden geleni yapıyor. Yaklaşık 90 yıl anavatan Türkiye’den ayrı tek başına verdiği varoluş mücadelesinde başarılı işlere imza atan büyüklerimizin torunları  günümüzde anavatan Türkiye’den maddi ve manevi yönden almış olduğu destek ve güçle mücadelesine devam etmekte…

Yıllardır zorlu mücadeleler veren Kosova Türkleri, bir zamanlar radyo, televizyon, gazete  gibi gündelik hayatımızda önemli yeri olan etkenleri kimi çıkar kavgaları, kimi maddi imkansızlıklar dolayısıyla elinden kaybetti. Günümüzde ise devlet televizyonunda haftada 2 saatle sınırlanan Türkçe televizyon yayını ve bazı özel radyolarda yine aynı şekilde belirli birtakım saatlerde yer verilen Türkçe yayın dışında 24 saat yayın yapan ne radyomuz nede televizyonumuz bulunmamaktadır. Bunun dışında sadece internet ortamında yayın hayatını sürdüren haber ajansları dışında, ülkemizde ve dünya’da yaşanan gelişmelerden bizleri haberdar edecek bir gazetemiz bulunmamaktaydı.

Geçtiğimiz aylarda Reyhan Süleyman hanımefendinin öncülüğünde  bir yuvarlak masa etrafında gerçekleştirmiş olduğumuz toplantı sonucu Kosova Türklerinin varoluş mücadelesinde önemli rol oynayacak yeni bir oluşumun kurulması için hızlıca çalışmalara başladık.

Balkan  göçünün 100. Yılında ortaya çıkan bu oluşumun ismi ayrı bir önem taşıyordu. Bizler bu yola yıllardır Balkan Türkleri için kullanılan tabir ile ‘Evlad-ı Fatihan’ ismiyle çıkmaya karar verdik. Tabi yazımın başında da belirttiğim gibi, bu oluşumda sadece Kosova Türkleri yok.  Türkiye’de yaşayan kardeşlerimizinde önemli etkileri olmuştur.

Evlad-ı Fatihan diye hitap ettiğimiz bu oluşum 15 Ekim tarihinde Kosova Cumhuriyeti – Kamu Yönetim Bakanlığı onayıyla resmi bir sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Evlad-ı Fatihan Türk Kültür ve Medya Assosiasyonu vakit kaybetmeden işe koyuldu

Bizler bir ay önce bir masa etrafında toplanıp bu oluşumun kurulmasına karar vermiştik ama tabi iş kurmakla bitmiyordu. Asıl iş şimdi başlıyordu.

Kosova Türkleri günümüze dek çok yaralar almış bulunuyordu ve bu yaraların bazıları kapansa da bazıları kapanmayacaktı. Ama bir yerden yarayı temizlemek ve yaraya pansuman yapmak gerekiyordu ve bizlerde öyle yaptık halkımızın en derin ve kanayan yarasına acil müdahalede bulunduk.

İlk eserimiz GAZETE !...

Bizler dernek olarak ilk gazete konusuna el atmış bulunmaktayız. Halkımızın yurttan ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar olmasını sağlamak amacıyla ve gençlerimizde kaybolmaya başlayan okuma alışkanlığını genç nesile yeniden aşılamak amacıyla Evlad-ı Fatihan isminde ayda 2 sefer çıkarılan ve abonelik şeklinde dağıtılan gazeteyi oluşturduk. Bu gazetenin ortaya çıkmasında büyük büyük emeği geçenleri tek kelimeyle anmak onlara büyük saygısızlık olur. Onlara söyleyecek o kadar fazla söz vardır ki bizler söze nereden başlayacağımızı bilemeyiz. İşte bu yüzden ben sayın Şükrü Gökkaya beyefendiye ve Reyhan Süleyman hanımefendiye Kosova Türklerine kazandırmış oldukları bu değerden dolayı çok teşekkür ederim.

Yazıma burada son vermeden önce Evlad-ı Fatihan gazetesine ulaşmak isteyenler için iletişim bilgilerini ve vermek istiyorum.


Adres: Yusuf Gırvala Cad. Pazaryeri karşısı Prizren – KOSOVA

Tel: 0037745343189       

-posta:  evladifatihankosova@hotmail.com

 

Evlad-ı Fatihan ailesini bu yeni oluşumları dolayısıyla birkez daha kutluyor ve oluşumumuzun  uzun yıllar hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz ederim… 

 
Toplam blog
: 6
: 639
Kayıt tarihi
: 29.10.11
 
 

Şahsen Kosova vatandaşıyım.  Balkan coğrafyası Türk nufusundan Kosova Türklerine mensubum.  Ü..