Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gummy Smile tedavisi

Gummy smile, gülüşünüz diş etlerinizi istediğinizden daha fazla açığa çıkardığında ortaya çıkar. Klinik terimlerle, aşırı dişeti gösterimi olarak adlandırılır. Oldukça yaygın görülen bir sorundur. Öyle ki 20 ila 30 yaşındaki yetişkinlerin yüzde 10 kadarında gummy smile sorununa rastlanabiliyor. Üstelik, erkeklerden daha fazla kadınlarda görülüyor ya da kadınlar daha fazla rahatsız oluyor.

Gummy smile nedir?

Gummy gülümsemenin kesin bir tanımı yoktur. Dişlerin yüksekliği ve şekli, gülümsendiğinde dudakların hareket etme şekli, yüzün geri kalanıyla karşılaştırıldığında çenenin açısı etkili bir rol oynayabilir.

Genel olarak konuşursak, 3 ila 4 milimetre açıkta kalan diş eti çizgisinin orantısız olduğu düşünülür ve bu da gummy smile olarak isimlendirilir.

Sebepleri nelerdir?

Gummy smile, diş büyümesindeki farklılıklar nedeniyle ortaya çıkabilir. Bazen yetişkin dişlerin büyüme şekli gummy smile ile sonuçlanabilir. Birçok kişinin ailesinde de aynı özelliğe rastlanır. Ağzın ön tarafındaki dişler çok uzadıysa veya aşırı büyüdüyse, diş etleri de çok uzamış olabilir. Bu durum dentoalveolar ekstrüzyon olarak bilinir. Dikey maksiller fazlalığı denen bir durum nedeniyle gummy smile da ortaya çıkabilir. Bu, üst çenenizin kemiklerinin tipik uzunluklarından daha uzun büyüdüğü anlamına gelir.

Nasıl tedavi edilir?

Gummy smile’ın botoks enjeksiyonu ile ameliyatsız tedavisi mümkündür. Ortalama 15 dakika süren enjeksiyon işlemiyle operasyon tamamlanır. Sonuçları birkaç gün içinde ortaya çıkar. Etkisi 4 ile 8 ay arasında sürebilir. Bu sürenin sonunda operasyonun tekrarlanması gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..