Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gün menüsü ve patlıcanlı börek tarifi

Gün menüsü ve patlıcanlı börek tarifi
 

Patlıcanlı Börek


Misafire Ne Yapsam?
En çok zorlandığımız menü oluşturmak değil mi?
Misafir ağırlamayı oldum olası çok severim,
Bu aileden geliyor sanırım,
Misafir gelecek olsa bizim evde bir bayram havası ve telaşı olurdu,
Ben çocukken babam annem gelen misafiri en iyi şekilde ağırlamak için koştururlardı,
Annem hemen (çok basitmiş gibi) Su Böreği açardı,
Sarmalar sarılır, tatlılar yapılırdı,
Bir kaç saat içerisinde mükellef bir sofra kurarlardı,
Gelen misafirlere ise en büyük ikram tatlı dil, güler yüzle yapılan babamın sohbetiydi hiç kuşkusuz..

 

 

 


Pazar akşamı arkadaşlarım oturmaya geleceklerdi,
Ben de menüyü hafta içi düşünüp cumartesi ve pazar yaptım,

MENÜ:

Hamur İşleri;
Patlıcanlı Börek 
Su Böreği (Anneciğimin ellerinden)
Kuru Domatesli Akdeniz Ekmeği

Salatalar;
Kırmızı Pancar Salatası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Kuru Domates Salatası

Tatlılar;
Browni-Vanilyalı Dondurma ile
Elmalı Pay



















 

PATLICANLI BÖREK TARİFİ

1 Kilo Yufka
1 Kilo Patlıcan
1 Büyük Soğan
Zeytinyağı,
Üzeri için Yumurta-Galeta Unu

2 yufkayı üst üste koyup arasını yağlayıp sigara böreği gibi kesiyoruz
Soğan ile kavurduğumuz küp küp doğranmış patlıcanları yufkaya koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz,
Birkaç saat buzdolabında bekletip üzerine yumurta sarısı ve galeta unu sürüp fırınlıyoruz,
Çıtır çıtır pek güzel oluyor sıcak sıcak yemenizi öneriyorum.

 

PANCAR SALATASI

1.5 kilodan yaptım ancak fazla oldu 6 kişi için
Kalabalık değilseniz 1 kilo kırmızı pancar yeterli olur
Yıkayıp haşlıyoruz,
Soyuyoruz ve rendeliyoruz,
Salatalık turşusunu ince ince doğruyoruz 1 bağ da dereotu,
4-5 diş sarımsak
Süzme yoğurt ekleyip karıştırıyoruz
Harika renkte bir salata oluyor
Üzerini de turşu ile dere otu ile süsleyebilirsiniz

KURU DOMATES SALATASI

Çok severim kuru domatesi
Hatay ürünleri satan bir yerden aldım çok güzel çıktı
1 saat kaynar suda bekletiyorsunuz
ceviz sarımsak sirke kekik  ve zeytinyağında birkaç saat bekletiyoruz
Servise hazır!!!

BROWNİE

1.5 bardak şeker
3 yumurta
Şeker eritene kadar çırpıyoruz miksırda
3 yemek kaşığı kakao
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
Vanilya Aroması ( dr.oetker'in bu aroması farklı bir koku ve tad katıyor öneririm)
karıştırıyoruz ve 2 su bardağı karışımdan ayırıyoruz
Hamurun üzerine 1 kabartma tozu ve 1 bardak un eliyoruz
Kare borcama döküp 180 derece ısıtılmış fırına veriyoruz,
Arzuya göre ceviz de koyabilirsiniz üzerine
Piştikten sonra üzerine ayırdığımız sosu döküyoruz
İsterseniz sostan önce 1 portakal da rendeleyebilirsiniz
Vanilyalı dondurma ile servis yapıyoruz
Afiyet Şeker Olsun

 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..