- Kategori
- İnançlar
- Okunma Sayısı
- 217
Günahsız olsaydık

Geçenlerde internette birşey okudum.
Bir anne bayan arkadaşına çocuğundan şikayet ediyordu :
"Çocuğum çok mükemmel bir çocuk. Sabah kalkınca yatağını kendi topluyor, pijamasını katlayıp dolabına koyuyor. Kahvaltıda kendi çayını kendi dolduruyor. Ödevlerini zamanında yapıyor ve sürekli ders çalışıyor.
Ama şekerim ben istiyorum ki çocuğum biraz dağınık olsun da arkasından toplayayım, ona sürpriz yemekler yapayım, istiyorum. Tamam yaramaz olmasın ama azıcık hata yapsın ve gelsin benden af dilesin istiyorum. Anneliği yaşamak istiyorum."
Bu yazıyı okuyunca Peygamber Efendimizin SAV buyurduğu bir Hadis-i Şerifi hatırladım:
"Eğer siz günah işlemez olsaydınız Allah başka insanlar yaratır, onlar günah işlerler, kendisi de onları bağışlardı."(Müslim,tevbe,9)
Fakat lütfen bu hadisi yanlış anlamayalım. Yani günah işlemeyi teşvik etmiyor. Allah imtihan sırrı gereği nefisi, şeytanı ve şeytanlaşmış insanları yarattığı için ve nefsimizin bu tuzaklara kolayca kanıp bizim günah işleyeceğimizi biliyor. Allah aslında bizi tövbe etmeye teşvik ediyor.
Hata yapınca annesinin eteğine sarılıp ağlayan çocuk gibi, Allah günah işlediğimizde, bizim de kendisine yönelip tövbe etmemizi istiyor.
Kuran'da elliden fazla ayette, Rabbimiz tövbe etmeyi teşvik etmektedir.
"Kötülük işleyip bunun ardından tevbe edenler ve iman edenler; hiç şüphesiz Rabbin, bundan (tevbeden) sonra elbette bağışlayandır, esirgeyendir. " (Araf suresi, 153)
Efendimiz SAV buyurur ki:
"Her insan hata yapar. Hata edenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir."
HEPİMİZİN NİCE GÜNAHLARI VARDIR. ALLAH, HEPİMİZİ GÜNAHINA TÖVBE EDİP, GECELERİ RABBİNE GÖZYAŞIYLA AFFINA DUA EDEN SALİH KULLARDAN EYLESİN ...
Celal Çelik
Ankara ( Konya-Ereğli )
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Değerli Celal Çelik, İzninizle, "Mükemmel çocuk!", İfadesine bir ekleme yaparsak; "Yaşamda başarılı olmak; kişinin kendi yaşamını başarmış olmasıdır. "Zengin-Ağa-Paşa-Fabrikatör-Profesör..." etiketleri, kişilerin yaşamını başardıklarını kanıtlamamaktadır. Nice zengin ve kariyer sahibi insanlar vardır; ne kendileri mutludur, ne de çevrelerine huzur vermişlerdir. Ve "Günah"; Yaratıcının (kullarının hayrı-selameti için) yapmamalarında yararlarına olacak uygulamaların yasaklanması ve yapıldığında da, bir bedeli olduğunun bilinmesidir. Ancak; İnsanların yaşadıkları çevre ve karakterleri gereği; "Kusursuz-Günahsız!" olamayacakları tabiidir. Bu nedenle olsa gerek, yaratıcı, af dilendiğinde (günahın niteliğine bağlı olarak bağışlanacağını, ümitsizliğe düşülmemesini bildirmektedir. Sağlıcakla kalınız.
Canmehmet 29.05.2013 14:00aminnn...cümlemize günahlarımız için tevbe etmeyi nasip eylesin...teşekkürler.
Sündüs Akkaya 29.05.2013 10:42