Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Günalan köylülerinden pankartlı yol protestosu

Günalan köylülerinden pankartlı yol protestosu
 

Günalan Köylülerinden Pankartlı Yol Protestosu


Burdur/ Günalan-Lengüme- köylüleri, bozuk olan yollarına yetkililerin dikkatini çekmek ve seslerini duyurmak için köyün girişine protesto pankartı astı.

2 yıldır İl Özel İdaresine bozluna yollarının bakım ve onarımını yaptıramayan Günalan köylüleri, yetkililerin dikkatini çekebilmek ve seslerini duyurabilmek için enteresan bir yola başvurarak köyün girişine bir protesto pankartı astılar.

SORUNA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ENTERASAN YOL

Şimdiye kadar gerek yatırımlarla ilgili yetkililerin gerekse iktidar milletvekillerinin basın açıklamalarına, genellikle Burdur’da altyapı sorununun kalmadığı, ilçe ve köylerin yol-su ve elektrik sorunlarının tamamının halledildiği yönünde söylemler hâkim olmuş olsa da, son zamanlarda ilin köylüleri yol ve su sorunlarını yüksek perdeden dillendirmeye ve eylemli olarak seslerini duyurmaya başladılar. Bu kapsamda geçen hafta sonu Boğazköy’ün tüm halkının, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, çoruyla çocuğuyla sokağa dökülüp köyün meydanında, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ı da davet ederek köyün su sorununu çözemeyen iktidar ve yetkilileri protesto eden eylemleri haftaya damga vurmuştu. Şimdi de 2 yıldır tamir ettiremediklerini söyledikleri yollarının bozukluğunu ileri süren merkez Günalan köyü sakinleri, sorunlarına dikkat çekmek ve seslerini yetkililere duyurabilmek için köyün girişine “Dikkat Yavaş, bozuk yol/ 8 km- Her hafta müracaat edildiği halde yapılmamaktadır- Günalan Köyü Muhtarlığı” yazılı pankart astılar.

VALİ TAPSIZ İLE ASIRLIK SAAT YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLAN KÖYLÜLER

Geçen yıl, camilerinin 2 asırlık tarihi saatine el koyan, bu nedenle saati geri alabilmek için eski Vali Süleyman Tapsız ile mahkemelik olan Günalan Köyü sakinleri, Muhtarlarının önderliğinde, köylerinin bozuk olan yolunun yapılması için 2 yıldır yetkililere ve İl Özel İdaresine başvurduklarını, ancak herhangi bir olumlu sonuç alamadıklarını, bozuk yol sıkıntı verdiğini, son zamanlarda yolun iyice bozulması araçlarına zarar vermeye ve bozuk satıhta kasis seçen araçların kazalara neden olduğunu ileri sürerek seslerini duyurmak ve yetkililerin dikkatlerini çekmek amacıyla enteresan bir yöntem uygulayarak köylerinin girişine topluca “Dikkat yavaş, bozuk yol 8 kilometre. Her hafta müracaat edildiği halde yapılmamaktadır. Bilgilerinize. Günalan Köyü Muhtarlığı” yazılı pankart astılar.

ISPARTA'YA BAĞLAYIN!

Eylem hakkında açıklama yapan Günalan Köyü Muhtarı Hayrettin Ayar, "Köyü Burdur'a bağlayan 8 kilometrelik yolda yüzlerce çukur var. 2 yıldır Burdur İl Özel İdaresi'ne yolun bakım ve onarımı için başvuruyoruz. Henüz sonuç alamadık” dedi. Muhtar konuşmasına devamla,“bölgede fasulye üretimi yapıldığı için gün içinde yüzlerce araç bu yolu kullanıyor. Çukurlara düşmek istemeyen sürücüler, zaman zaman kaza yapıyor. Burdur İl Özel İdaresi'ne sesimizi duyurmak için bu yola başvurduk. Yolumuzu yapmayacaklarsa bizi Isparta'ya bağlasınlar" şeklinde sitemde bulundu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..