Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Günay'ın vicdanı

Günay'ın vicdanı
 

Tasarının tamamında mı olduğu yoksa Meclis'te mi eklendiği hakkında çok ayrımında olmadığını söyleyen Bakan Günay, bir af yasası çıkarılırken çok dikkatli olmak gerektiğinin de altını çizerek, 'katil katildir'. diye vurgu yaptı..

"3. Yargı Paketi" olarak bilinen yargıdaki yasal düzenlemede bir maddeden rahatsız olduğunu söyleyen Günay, paketin içinde örtülü af maddesi gizlendiğini ve bunu uygulamada öğrendiğini ifade etti.

"Gelen tasarının tamamında mı vardı, yoksa Mecliste mi eklendi, çok ayrımında değilim" diyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, uygulamadan son derece rahatsız olduğunu ve vicdan azabı yaşadığını söyledi.

Bakanlar Kurulu üyelerinin görevleri hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Zira kamuoyunu yakından ilgilendiren 3.Yargı Paketi gibi hassas bir konuda kurul üyelerinin konu ile ilgili mevzuatı bilmeden  ve araştırmadan onay verdiklerini sanmıyorum.

Tasarının tamamında mı olduğu yoksa Meclis'te mi eklendiği hakkında çok ayrımında olmamak bana göre bir kaçıştır..

Neden kaçış mı?

78 yılında Ankara Bahçelievler'de 7 genci telle boğup silahla infaz etme suçlusuna 3. Yargı Paketi adı altında örtülü af ile salıverilme sorumluluğundan kaçış.

Paketin içeriğini bilmeden imzalamışı'a benzer kırlangıçların bile güleceği bir açıklama ile seçmenin yüzde ellisine mesaj gönderilebilir ancak bu ülkede bir yüzde elli de düşünen, sorgulayan, adalet ve vicdan ilkelerine bağlı seçmenin var olduğunu da unutulmaması gerekir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..