Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Günaydın diyebilmek

Günaydın güzel ülkem ve günaydın sevgili arkadaşlar. Merhaba herkese. Yeni bir sabaha uyanduk yüzümüz gülsün diye günaydın dedik. Biliyorum herkesin değil ama yine de çoğunluğun gülsün.

Her yaşam bir geçici film senaryosudur. Yaşamda bize biçilen rol neyse onu oynuyoruz. Rolumuzü de hak ederek oynuyoruz. Fakat şunu bilmeliyiz bu yaşam nihai yaşam değil emanet ve nihaiye doğru gidiyoruz. Bu nedenle tüm sıkıntılar biter arkadaşlar. Yeterki biraz sabırlı olalım.

Hayat yaşamaya ve yaşatmaya değer. Bir saniyesi bile önemli. Bu dünyanın sevgili insanları güzelliklerde yaşamak için neden gayret göstermez. Ufak tefek olayları dert ediniriz sonra büyütürüz olur size dağ gibi sorun. Sorun esasında bizde kafamızda. Sorunu içimizde halledebilsek problem kalmaz.

Komşunla tartışmışsın unut kardeşim İşte olmadık birisi sana takoz koymuş unut arkadaşım. Boşver ve sen hayatına bak. Ülke meselelerine bakıyorum. Esasında omuz atıp biraz darlığa ama gerçekten Japonların ve Almanların yaptığı gibi darlığa katlansak ortada ne borç kalır nede sorun. Bizim memlekette herkes parasızlıktan ve işsizlikten yakınır. Ama herkes lüks otomobile biner. Kardeşim paran yok otomobil alıyorsun bu su yakmıyor ki benzin yakıyor. Onun için arkadaşlar boşverin.

İnsanlar artık yaşamaya bir şekilde geçinmeye alışmış. Önemli olan huzurdur. Yanlış işleri kaldırmaktır. Yanlış gidenleri önce kendimizden başlayarak halletmektir.

Barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamak dileğiyle tekrar günaydın.
 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..