Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Günaydın

Günaydın
 

http://img343.imageshack.us/img343/6529/gunaydin5ji.jpg


Yüzlerce , binlerce kez sabah yaşadık, yaşıyoruz bu dünyada ve her sabah bu güzel sözü söyledik birbirimize, duymaktanda çok hoşlandık. Günaydın denmesiyle günümüzün aydın geçiceğini hayal etmek bile mutlu ediyor bizi.

Okul yıllarımdan , annemin ısrarlı ve yumuşak seslenişini, babamın tatlı sert çağrısını hatırlıyorum . Son birkaç dakika daha uyuma çabasıyla yorganı başıma geçirirdim , hele kışın o sıcacık yataktan çıkmak bir işkence olurdu . Ne kadar dirensemde , yetişmek zorunda olduğum okulum ve otobüsüm vardı .

Yataktan kalktığımda, mis gibi kahvaltı kokusu sarardı ortalığı . .Anneciğim uykusundan fedakarlık yaparak erkenden kalkıp sofrayı hazırlamış , sobayıda yakmış olurdu . Yüzlerce şanslı çocuktan biriydim galiba . Hayat herkese böyle cömert davranmıyor .

Bu anlattıklarım benim mutlu sabahlarım. Ama unutmamalıki her sabah, başka evlerde , şehirlerde , ülkelerde böyle mutlu ve gülümsemeyle başlamıyor ne yazıkki . Kimi patlama sesiyle , kimi dayakla , kimi anne ve babasız , kimi yakınlarını kaybetmiş olarak uyanıyor güne . Ve sabah onlar için ne anne, baba şefkati, ne tatlı bir telaş nede güzel bir kahvaltı sofrası .

Sabahlarımızın ve günaydın kelimesinin kıymetini bilmemiz dileğiyle.

 
Toplam blog
: 105
: 880
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

Delice biri, aşka inanan zaman zaman hayatı tiye alan deniz tutkunu işte kısaca...