Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Güncel Sanat Dergisi ödülleri sahiplerini buldu

Güncel Sanat Dergisi ödülleri sahiplerini buldu
 

Soldan sağa: Hatice Altunay, Nermin Ayduran, Abdülkadir Güler ve Gülseren Aktaş


Güncel Sanat dergisi Antalya / Alanya ‘da  çıkıyor. Genel Yayın Yönetmeni şair ve yazar  Arslan Bayır’dır. Güncel Sanat Dergisi 7 yıldır Türk kültürüne ve Türk edebiyatına hizmet veriyor. Her yıl Alanyalı halk şairi Kaygusuz Abdal ( 1341 - 1444 ) adına şiir ve öykü yarışmalarını düzenliyorlar. Bu yıl da  6. yapıldı. Ödül alanlar Anadolu’nun değişik kentlerinden katılmışlardı. İstanbul, Ankara, Aydın, Bursa, Mersin, Adana ve Hatay gibi uzak kentlerden olduğu gibi Danimarka'dan ve Kerkük' ten de katılanlar vardı.

Ben de Aydın / Söke’den katılmış ve Kaygusuz Abdal şiir yarışmasında ödül almaya hak  kazanmıştım. Ödül günü 06,05. 2016 günü Alanya Belediyesi Tiyatro Kültür Salonu'nda gerçekleşti. Çok güzel bir program hazırlanmıştı. Başta Atatürk ve Türk şiirine hizmet edenler adına saygı duruşu ve İstiklal  Marşı'nın okunmüsıyla tören başladı. Güncel Sanat Dergisi'nin   Genel Yönetmeni Arslan Bayır az ve öz bir konuş yaptı. Tüm katılımcılara ve salonda hazır bulunanlara, emeği geçenlere teşekkür ve yarışmada ödül alanları tebrik etti.

Yarışmaya katılanlara çeşijtli hediyeler ve plaket verildi. Hani derler ya “marifet iltifata tabidir”  davet edilenler tebrikedildi... Davet edilenler Alanya’nın en lüks otellerinde ağırlandı,  Törenden sonra Alanya’nın çeşitli turistik yerleri de gezme fırsatını da bulduk. Bu arada Alanya Belediyesi Kültür Salonu'nda bir karma sergisi vardı. Bu sergi de gerçekten ilgi çekici yağlı boya ile hazırlanmış karma bir resim sergisi açılmıştı. Resimleriyle sergide eserleri bulunanları yazıyorum: 

Ali Balkı, AliTekin Çam, Belkis Yaka, Fatma Ekemen, Erciyas Batuhan, Öznur Aydın, Esin Sarıoğlu, Orhan Güler, İsmail Karaşahoğlu, Selim Alyanak, Nuri Sezer ve Bülent Okay'ın yağlı boyadan oluşan harika   resim tabloları vardı. Gerçekten beğeniyle izledik. Tüm eğmeği  geçenleri ayrıca  tebrik ediyorum..

ŞİİR DALINDA ÖDÜL ALANLAR:

Abdülkadir Güler (Aydın – Söke ),Nermin Ayduran ( Denizli ),Nevra Çağlayan ( Antakya), Asım Gönen (İzmir),Kezban Şahin Taysun  ( Eskişehir). Gülseren Aktaş ( Samsun ), Kübra Morkaç (İstanbul),  Uğur Günekin ( Gaziantep ), Hatice Altunay (  Muğla ), Muhsin Salman ( Samsun ), Turkan Söğüt Gezer ( Aydın ),Beyzanur Akbaş ( Sakarya ),Recep Kaan Dağdelen ( Bursa ), Dilara Spor ( İstanbul ),Nazire Hazal Bostancı (İstanbul ), Saynur Hazal Yıldırım ( Çorlu ), Ayşah  Birce Çetin ( Manisa), Aleyna Kaya( Ankara),Yağmur  Erdal (Ankara ),Sude Gök ( İzmir ),Aleyna Kaya ( (Ankara), Çiğdem Demir ( Alanya ), Ayşe Asrın Yılmaz ( Ordu ), Ayşe Şimal Menekşe ( Ankara ) gibi şairler şiir dalında  ödül almışlardı. 

ÖYKÜ DALINDA  ÖDÜL ALANLAR:

Mehmet Akif Duman (Sivas ), Elif Sonkaya ( Adıyaman ),  İbrahim Şaşma ( Karaman), Celalettin Tutkun,( İzmir ), Ayşe Nur Demir (İzmir),Hakan Cucunel ( Bursa – Karacabey ),İlyas Engiz ( Bafra- Kastamonu), Kezban Şahin  Taysun (  Eskişehir ), Meral Kutluğ İlsever ( İzmir ), Ayşe Nur Demir (İzmir),  Çetin Tari ( Diyarbakır ), Eyüp Ekinci ( Bursa ),Muhsin Salman ( Samsun), Zekine Dündar ( Malatya ), Kerküklü Dr. Necmettin Bayraktar ( Danimarka ),Ergün Sevinç ( Denizli ), Ayşe Şimal Leekşe( Ankara ),Pelin Aksoy (Ankara ), Ezgi Boz ( Alanya ),Nil Öğüt (Ankara), Nilsu İrem Akçay ( Ankara ), Ezgi Yavuz (Şanlıurfa),Zeynep Dalbaşı Alanya ),İlyas Engiz ( Bafra ),Meral Kutluğ İlsever ( İzmir), ( İstanbul ),Sümmeye Ece Eldemir (  Ankara ), Gülşen Seferli ( Bursa)  gibi  isimler  yer almışlardır. Ödül alanların  listesi özgeçmişleri ve   eserleri  (' şiir ve öyküleri )  Gühcel Sanat Dergisinin  Mayıs - Haziran 2016, 42. sayısında  detkaylı olarak   yer almışlardır.  

Güncel Sanat Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Arslan Bayır, gerçekten takdire değer bir şiir ve öykü şöleni hazırlamışlardı. Yarışmada derece alanlar arasında teşvik bağlamında özellikle lise ve ortaokuldan öğrencilere de yer vermişlerdi... Bu  sevindirici bir  çaba oldu... Başta sayın juri üyelerine, Güncel Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Arslan Bayır'a ve tüm ödül alanları  ve bizleri  ağırlayan REMİ  OTELİ    çalışanlarına   teşekkür  edriyor,  Şiir ve öykü  dalında ödül alanları   tebrik  ediyorum. Başarılarının devamını  diliyorum...  

     Esen  kalınız  efendim. 

 

Abdülkadir  GÜLER 

07.05.2016   Söke 

  

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..