Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gündem Af mı, İdam mı Olmalı

Gündem Af mı, İdam mı Olmalı
 

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri MHP'nin gündeme getirdiği "AF"

Bu aftan kimler yaralanacak, kimler yaralanmayacak bunları da belirliyorlar.

Neye göre, kime göre yapıldığının önemi yok. Toplumun asla kabul etmeyeceğini düşündükleri (Doğru Tespitler) Benim sayabileceğim kadarı,Terör, Çocuklara yönelik cinsel istirmar, Planlayarak kasten can alanlar kapsam dışı, Buraya kadar tamam diyelim..

Uyuşturucu satıcısı ne kadar kader mahkumu olabilir ki bu Aftan yararlanacak?

Kaza ile insan öldürmenin, planlı insan öldürme ile arasında ne fark var, mesela havaya mermi sıkan eşkıyanın, magandanın elinden çıkan kaza kurşunu mu? Bu katil maganda kader mahkumu mudur? Af sebebi olabilir mi?

Vatandaşın aracını, malını çalmış, yemiş içmiş olan Hırsız, sizce Kader mahkumu olarak Af'tan nasıl yararlanır?

Efendim bir çok böyle kader mahkumu ve bunların aileleri varmış,mış,muşş..

Sizlerde bu sıralamayı genişletebilirsiniz.

İyi de siz bir kaza ile ölen insanın ailesine, eşine,çocuğuna sordunuz mu? Gerçek mağdur ve acı çeken kim?

Af çıkar mı?

Bence çıkmaz, yerel seçim öncesi ortaya getirilen durumlardan bir tanesi, diğeri  de EYT (Emeklilikte yaşa takılan bizler ile ilgili) bu  da içi boş asla olmayacak bir öneri ve boş yere insanların kafasına umut aşılamaktan başka bir şey değil...

AF çıkmalımı?

Evet, gerçekten çıkması gerekenler var ama bunda bile uzlaşma lazım, bir örnek vermek gerekirse, Gençler sevmiş aileler araya girmiş ayırmışlar, bunlar oluyor çocuk 18-19 yaşında kız 17 (erken evliliği onaylamıyorum) ama bu yaşanmış. Kızın ailesi şikayetçi olmuş ve çocuk içerde, bu süreçte kız hamile kalmış veya evden kaçan kız psikolojisi ile baskı altına girmiş toplumda vs ,Belki ailede pişman ,şikayeti çekmiş ama bazı durumlarda Kamu Kanunları devreye giriyor genç çıkamıyor,  bu tür ve buna benzer durumlarda ailelerin uzlaşması halinde "AF" uygulanabilir. Veya Nafaka borçlarından dolayı içerde olan bir çok insana karşı tarafın onayı da alınarak belli şartlar ile uzlaşma yolu ile kolaylık ve AF sağlanabilir .

Bunlardan başka benim aklıma çok ta öyle masumane ya da olabilir bir AF aklıma gelmiyor. Bunlarda bile karşı tarafın onayı ve uzlaşma yolu sağlanarak olmalı.

Peki , İDAM neden gündeme gelmiyor ?

Bakın çok geriye gitmeyelim bu sabah tüm haberlerde sevgilisi tarafından araçta üzerine benzin dökülerek yakılan sonrasında sokağa atılan ve hayatını kaybeden bir bayan var. iki,üç gün önce kaybedilen küçük fidan Sedanur var... ama gündemde MİLLET'in her türlüğü desteğinin alınacağı İDAM yok....

Şimdi , Seçimlerde Millet'in sözü diyenler.. MİLLET İDAM isterken hangi milletin lafı ile AF önerisini gündeme alıyorsunuz.

 

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..