Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '12

 
Kategori
Güncel
 

Gündem farklılığı ve uçurum derinliği...

Gündem farklılığı ve uçurum derinliği...
 

“Uludere Olayı” aylardır konuşulup, çözümü konusunda bir arpa boyu yol alınamayan sorunlarımızdan biri olduğu, bir gerçek.

Fakat iktidar mensuplarına sorulduğunda, her seferinde “biz bu konuda, üzerimize düşenleri fazlasıyla yaptık” diyorlar.

Başta “tazminat” olmak üzere, olayda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına “başsağlığı dileme” dâhil görevlerini yerine getirdiklerini ifade ediyorlar.

Ayrıca konunun “adli ve idari” soruşturmalarının devam ettiğini ve ortaya çıkacak yeni bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını da ekliyorlar.

Onca yapılanlara rağmen, olayın hala konuşuluyor olmasını ise; “kasıtlı gündemde tutma” olarak nitelendiriyorlar.

Olayı ve gelişmelerini bu şekilde ortaya koyduğumuzda, muhalefetin iktidara “görevini yapmıyor” suçlaması dayanıksız kalıyor, elbette!

Ancak yapılmayanlar konusunda, muhaliflerin ileri sürdükleri önemli iddialar var. Belki de “Uludere Olayı”nı asıl gündemde tutan da bunlardır.

Nedir, bu hususlar?

Olay öncesi, yörede toplanan bilgilerin değerlendirilmesi ve savaş uçaklarının sınıra yönlendirme talimatının verilmesi;

Daha açık bir ifadeyle, bu olayda sınır kaçakçıları ve yüklü katırlar terörist olarak değerlendirildi ve sonrası “bombalayın” emri verildi.

Bunları kim yaptı ve bu önemli iki nokta, neden bu güne kadar hala muğlâk?

Üstelik son günlerde Amerikan basınında (WSJ’de) konu üzerine yer alan ve kafaları karıştıran “istihbarat iddiaları” habere rağmen...

O haberde yer alanların özetini hatırlayalım:

“Olay öncesi elimizdeki görüntüleri paylaştık. Yakından izleyip, hareketliliği tam olarak tespit edelim dedik, dinlemediler. Heron kayıtları tercih edildi.”

Haklı olarak, kamuoyu ve siyasi muhalifler haberi önemsiyor ve hükümet yetkililerinin bu konuda açıklama yapmalarını bekliyorlar...

Öte yandan Başbakan’ın gündemi farklı. Bu aralar önemsediği ve programına aldığı iç ve dış sorunları çözmekle meşgul!

O’na göre; “Bazı çevreler, nedense yapılan iyi işleri görmüyorlar. Kasıtlı olarak belli konuları öne çıkararak, gündemi saptırıyorlar!” (Örnek; Uludere olayı)

Yine kendi tespit; “Kimi iktidar mensupları ve bazı köşe yazarları ise, bilerek, ya da bilmeyerek bu çevrelerin (muhaliflerin) değirmenlerine su taşıyorlar!”

Kendisi ise olanların farkında ve üzülüp, içerleniyor. Dolayısıyla bazen muhaliflere kızgınlığını dillendirecek ifadeler bulmakta zorlanıyor.

Geçen gün partisinin İstanbul il kongresinde muhalefetin ve muhalif çevrelerin yaptıklarını konuşan Başbakan'ın canı, yine sıkıldı.

Bu seferki tepkisi, öncekilerine göre daha da ağır oldu. Muhalif siyasilere “ölü seviciler” benzetmesini yaptı. Muhalif basına da “tasmalı” dedi.

Tüm bunlar; ülkede iktidar ile muhalefetin “gündem farklılığının” ve aralarındaki “uçurum derinliğinin” göstergeleridir.

Olanları başka türlü izaha çalışmak, “kulağı ters taraftan göstermek” olur.

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..