Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Gündeme dair

Gündeme dair
 

Bir çocuk feryat figan ağlıyor.

- Benim babam öldü. Senin yerine keşke ben ölseydim babam.

Buna hangi yürek dayanabilir?

Bir çocuğa bu acıyı yaşatmak ve kendi canını hiç önemsemeden “keşke ben ölseydim” diye düşündürmek kimin, kimlerin, hangi görüşün, siyasi akımın veya ideolojinin hakkı olabilir?

Birilerinin çıkıp “nereden gelirse gelsin kınıyorum” demesi o çocuğun acısını hafifletip, hayatında bir daha asla göremeyeceği babasını geri getirebilir mi?

Bir ana…
- Daha on yedi yaşında şehit olunur mu oğlum?

Bir abla
- Bunu niye yaptılar baba, nasıl, neden, niye diye sorguluyor.

Bir baba oğlunun hayallerinden, tuttuğu takımdan, tıp fakültesine gitme hedefinden bahsediyor.

Birileri ise TBMM kürsüsünden gözümüzün içine baka baka “Askeri operasyonlar devam ederse bu tür acılar yaşanacaktır” diyebilmekte.

***

Televizyonlarda yapılan açıkoturumlarda saldırılar kınanmakla beraber gündeme sürekli olarak Kürt sorunu diye altı, üstü, içi, dışı halen doldurulamayan suni bir sorun sunulmakta, kurt puslu havayı sever misali fırsat bu fırsattır diye içlerde biriktirilenler dışa vurulmakta.

Bir yandan hükümet eleştirilmekte, bir yandan AB işleri yavaşladı diye pek üzgün görüntü verilmekte,

Kar yolları kapadı haberlerinin içine, on birinci çocuğunu doğuran bir hanımın "kızakla hastaneye taşınma çilesi bitti " haberleri sokuşturulmakta,

TV’lerde Rating artırıcı programlar tüm hızıyla ve absürdlüğüyle sürerken, malum medyamızda Sarkozy ve sevgilisinin sarmaş dolaş resimlerine “bizim politikacılarımız neden böyle değil” diye manşetler atılmakta.

Falanca gazetenin filanca köşe yazarı ise yılbaşı kutlamalarından bahisle Arapların bile batılılaştığından dem vurarak “Türkiye İslam’ın modern yüzünü temsil ediyordu, acaba bu özelliği kayıp mı ediyoruz” diye sormakta…

Ne demeli bilmem? Allah herkese akıl fikir versin.

Okuduğumuz, dinlediğimiz, seyrettiğimiz - olumlu veya olumsuz- tüm haberleri , bir kenara yığıyorum. Çünkü, kulaklarımda Diyarbakır’daki hain saldırıda babasını kaybeden üzüm gözlü, hüzünlü Merve’nin, feryatları var.

Merve, çocuk yüreğine aldığı bu ölüm darbesi ile acıdan bayılırken, her şey o kadar boş ve anlamsız ki…

 
Toplam blog
: 79
: 1982
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

Salyangozları bilirsiniz... Onları görmeseniz bile geçtikleri yerde bıraktıkları izlerden anlarsı..