Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Gündeme teslim olup savrulup gidenlere bak, bunlar mı Türkiye’nin geleceği

Gündeme teslim olup savrulup gidenlere bak, bunlar mı Türkiye’nin geleceği
 

En güçlüsü dünya yıkılırken dişini fırçalayan. Bunların hayatı durdu be! Darbe olmuş diye yaşamayı bıraktılar. Anlık gösteriler yanıltıcı işte. Onları kahraman sandık, kendimizi bir şey sandık. İnsan rüzgârın önünde sürüklenen kuru bir yaprak değildir. Rüzgâr bu her zaman eser. Sizler koca Türkiye’nin muhteşem(!) insanları, her rüzgârda böyle sürüklenip gidecek misiniz?

Sorunlar asla anlık değildir, dün başlamadı bugün de sona ermeyecek. Ama sizler böyle çocuk heyecanıyla hangi dağları aşabilirsiniz ki. TV’lere bakıyorum sözde toplumun aklı olan medyaya, sırf reyting olsun diye iki kere yüzbaşı, üç kere general diyor. Ben onlar kadar cesur değilim, iyi ki de değilim çünkü gündemin oyuncağı değilim.

Koca Türkiye işi gücü bırakmış ilkokul talebeleri gibi ellerinde listeler darbeci sayıyorlar. Bırakın o işi görevlileri yapsın. Buna basit siyaset diyorlar, halkın kolay anladığı ama işe yaramayan. Ya sizler bari uymayın bu ne olduğu belli olmayan şaşkınlar hareketine. Koca koca adamlarsınız, oturup aklı başında sakin ne nedir ne değildir değerlendirin. Devletin tepesindeki bile liste sayıyor.

Eminim ülkenin bütün meseleleri aksamıştır. Çünkü insanlar mesailerini yaygaraya harcıyorlar. Muhtar bile darbeci arıyor. Nedir bu ya, koca ülke nasıl bu kadar kolay dağılıyor. Hiç kimse yerinde değil, kimse kendisi değil.

Bu tür anlayışların geleceği olamaz. Ülkeyi sokaklarda kurtaracaksak kurtulmasın daha iyi. İşte bu anlayışın sonucu linç edilen kellesi kesilen insanlar, sokaklarda idam sehpası dolaştıranlar. Tarihten ibret almıyorlar. Bu tür şeyler parlayıp geçer, yaktığıyla kalır. Şimdi hangisi var Cengiz hanların, Hitlerlerin; sadece aklıyla yaşayanlar kalır. Onlar gidecek, biz kalacağız; çünkü biz öyle her rüzgârın önüne atılmıyoruz.

Demokrasi diyerek demokrasi kirletiliyor. Hiç etkilenmiyoruz çünkü karşımızdaki tablo gerçek değil. Ne yaptığını bilmeyen, ne için öldüğünü yaşadığını bilmeyen insanlar. Ülkenin yarısı sokağa çıkmamış. Demek ki o kadar aklı başında insanımız var. Ne yapacaktık sokağa çıkıp? İdam sehpası mı taşıyacaktık? Halkın görevi değil ki bu.

Şimdilik ateşiniz yansın, güneşiniz parlasın… Siz kahraman olun, biz korkak…Hadi buyurun demokrasi de sizin olsun, maske yapın içinde başka şeyler olan düşüncelerinize; insanlığımız bize yeter.

Senin askerin polisin var, ben niye darbecilere karşı koyayım? Askerin polisin tamamı karşı saftaysa zaten sende bir sorun vardır, benim yerim senin yanın olamaz. Bence sokağa çıkmayanlar kahraman.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..