Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Gündemi CHP belirliyor

Gündemi CHP belirliyor
 

Eskiden öyle değildi. Sayın Erdoğan'ın söylemleri gündemi belirlerdi. Ardından tartışmalar başlardı. Şimdi artık gündemi CHP belirliyor. AKP onun peşinden yorum yapıyor. 

CHP seçimlere kısa bir süre kala atağa kalktı. Parti bünyesindeki uzmanların hazırladığı ve geniş halk kitlelerini ilgilendiren projelerle AKP kalesini dövmeye başladı. 

AKP bu organize ataktan şaşkın. Hatta bunalmış durumda. Başta Başbakan olmak üzere ekrana çıkan tüm AKP'liler CHP'yi ciddiye almayan konuşmalar yapıyorlar. Ancak kapalı kapılar ardında durum hiç de öyle değil. Ciddi bir panik havası hakim. 

CHP'nin hazırladığı, kadınları ilgilendiren sosyal yardım projesi yabana atılacak bir proje değil. Köylüler, işçiler, öğrenciler için ciddi çalışmalar var. AKP'liler, ciddiye almadıkları bu projelerle ilgili ikili söyleşilere ellerinde dosyalarla katılıyorlar. Çok telaşlı olduklarını izleyenler görüyor. 

Ciddiye almıyorsanız bu telaş niye? 

Son önerge ise bilindiği gibi kısa dönem askerlik projesi. AKP bunda da ters köşeye yatmış olmanın şaşkınlığını yaşıyor. Sözcüler ciddiye almamış gibi alaycı ifadeler kullanıyor. 

Ben CHP'yi ilk kez bu kadar faal görüyorum. 

Her türlü bizans oyunlarına karşın dimdik ayaktalar ve çalışıyorlar. Halkın özgürlüğü ve refahı için projeler üretiyorlar. 

AKP ise CHP'nin yarattığı gündemin peşinden gidiyor. Hepsi kendinden sözde çok emin. Her sözleri alaycı ve küçümseyici ... 

Görünen o ki, AKP, CHP'yi hala ciddiye almıyor. 

Gülüyor. 

Unutmayın son gülen iyi güler. 

Son yapılan kamuoyu yoklamalarında kararsızların oranı fazla görünüyor. Yüzen oylar önemli bir boyutta. Kararsızların oyunun netleşmesi için iki liderin halkın önünde biraraya gelip tartışmaları gerek. Sayın Erdoğan ile Sayın Kılıçdaroğlu birlikte, bir televizyon kanalında görüşlerini açıklamak zorundadırlar. Ayrı ayrı verdikleri beyanatlar kimseyi tatmin etmiyor. 

Önceki yıllarda örneklerini gördük. Liderler bir masanın etrafına dizilir konuşurlardı. Bu konuşmalar sonunda özellikle kararsız kesim bir fikir sahibi olurdu. 

Bu geleneğin yeniden başlamasını istiyoruz. 

Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu ikili bir söyleşi için dünden razı. Razı olmayan ise Sayın Erdoğan. 

Umarız en yakın zamanda biraraya gelerek düşüncelerini kamuoyu ile paylaşırlar. 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..