Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gündüz Gece

 

Geçen gün bir arkadaşım bir sosyal paylaşım sitesinde ''yaşasın çocuklar okula gün ışığında gidiyor ''diye sevinçle birşeyler yazdı. Ben de ''tüm çocuklar değil'' diye yorum yaptım. Sırf seçimler yaklaşıyor diye hükümetin böyle bir karar alması beni üzdü hem bir anne olarak hem de çalışan bir insan olarak. Diyeceksiniz ki niye? Özellikle Kıbrıs'tan bu yazımı okuyanlar varsa. Saatlerin ileri alınması sadece okulu ile evi ayni merkezde olan insanlar için faydalıdır. Benim gibi okulu ve evi arasında kilometrelerce yol olanlar için değil. Benim çocuklarım okula gitmek için saatlerce yol gidiyor. Üstelik akşamüstleri de karanlıkta eve varıyorlar.

Bir karar alındığında bütünün hayrına olacak şekilde düşünülmesi gereklidir sadece belli kesimlerin değil. Üstelik T.C Enerji Bakanı Sayın Berat Albayrağın enerji tasarrufu hakkında yaptığı açıklamalardan sonra. Bizim ülkemizde herşey bir kaos herkes cebine nasıl uyarsa öyle hareket ediyor. Her konuda Türkiye ile aynı uygulamaları yapan hükümet saatleri geri alarak yine Avrupalılaşma çabasından vazgeçemedi. Avrupa nın çalışma saatleri, okul saatlerini bir incelesinler sonra uygulamaya geçsinler. (Özentiden vazgeçemiyorlar.) Geçen yıl çok ciddi bir trafik kazasından sonra bile bu uygulamadan vazgeçilmemişti de bu uygulamadan vazgeçilme sebebi nedir benim merak ettiğim budur.                                                 

Daha birkaç gün önceye kadar hava gündüzken evimize gidiyorduk ve ne kadar güzel tüm işlere yetişip çocuklarımızla zaman geçirebiliyorduk ama şimdi eve gidene kadar zifiri karanlık oluyor ve hepimiz birden gece moduna girip uykuyu düşünüyoruz. Gündüz geceye karıştı gece sabah olmuyor..hiç iç açıcı bir tablo değil.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 
Toplam blog
: 7
: 142
Kayıt tarihi
: 02.03.16
 
 

Önce insan sonra anne ve eş ... ..