Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Güne Neşeli Başlamanın Yolu

Güne Neşeli Başlamanın Yolu
 

 

Bir dakika içerisinde ortalama 15-20 nefes alırız. 5 dakika sürekli nefes aldığımızda ise bu sayı 100 nefese çıkar. Hiç durmadan beş dakika sürekli nefes almak zor gelebilir. Bunun için 100 nefesten önce “Kundalini Nefesi” yapmak nefes almayı kolaylaştıracaktır. Hindu öğretileri “Kundalini”yi her canlıda potansiyel olarak bulunan aydınlanma enerjisi olarak tanımlarlar. Bir kez enerji harekete geçtiğinde, omurgadan yukarıya doğru çıkar ve çakra sisteminizi aktive eder. Enerjiniz artıkça neşe hissi daha yoğun hissedilecektir. Şimdi güne daha neşeli başlamamıza yardımcı olacak olan Kundalini ve 100 nefesinin nasıl yapılacağından bahsedeceğim.     

Önce Kundalini nefesi; Ayağa kalkıp ağzınızdan nefes alıp vermeye başlayın. Nefes alırken kollarınızı yukarı kaldırın, nefes verirken kollarınızı omuz hizasına gelinceye kadar aşağıya indirin.  Ritmi tutturduktan sonra ayaklarınızı da dans eder gibi hareket ettirmeye başlayın.  Bu şekilde iki ya da üç dakika nefes alıp vermeye devam edin. İsterseniz bu çalışmayı sevdiğiniz bir müzik eşliğinde de yapabilirsiniz. Kundalini nefesini bitirdikten sonra rahat edeceğiniz bir sandalye ya da koltuğa oturup ağzınızdan nefes alıp vermeye başlayın. (Diyaframı tam kapasite kullanabilmek ağızdan nefes alırız.  Çünkü ağız nefesi ile bedenimize daha fazla hava girecektir.) 

 Nefes alıp verirken dikkat etmeniz gerekenler ise şöyledir; . 

  • Nefes alış ve verişiniz arasında hiç boşluk bırakmadan birbiri ile bağlantılı nefes alıp verin.
  • Nefes alırken diyaframınızı kullandığınızdan emin olun. (Nefes alırken karnınız dışarıya doğru kalkıyor ise diyaframınızı kullanıyorsunuz demektir. )
  • Nefes veriş çok rahat olmalıdır. (Ne kadar derin nefes alırsanız nefes verişiniz de o kadar rahat olur. )
  • Sağ elinizi bedeninizin pelvik bölümünün sol elinizi ise göğüs kemiğinizin tam ortasına dokundurun. Nefes alıp verdikçe diyaframın hareketine odaklanın. 

Kundalini ve 100 Neşe nefesini günde bir kez ya da daha fazla yapabilirsiniz. Bu yazının sonunda Kundalini ve 100 Neşe nefesi ritüelini yönlendirmeli olarak yapmak isteyenler için bir link ekledim. Linki tıkladığınızda kaydın başında nefesin anlatıldığı bir bölüm var. Bu bölümde kundalini nefesini yapabilir sonrasında ise yukarıda yazdıklarımı da dikkate alarak kaydın sizi yönlendirdiği şekilde nefes alıp vermeye başlayabilirsiniz. Aynı kaydın içerisinde 100 nefesten sonra bir de “Niyet Meditasyonu” yer alıyor. İsterseniz niyet meditasyonunu da deneyerek niyetinizi güçlendirebilirsiniz.

 http://www.yourwishisyourreality.com/links.asp

Sevgiler

Gerçeğiniz arzu ve isteklerinizdir.

www.yourwishisyourreality.com

Sibel.kavunoglu@gmail.com

 

  

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..