Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '17

 
Kategori
Astroloji
 

Güneş balık burcunda

Güneş balık burcunda
 

Güneş 18 Şubat saat 14:30’da Balık burcuna geçiyor. Bu dönemde kar ve buzlar yavaş yavaş erimeye başlar ve toprağı verimlendirir. Hava aynen Balık burcu insanının ruh hali gibidir: bazen kış bazen bahar olur hava. İnsanlar artık baharın gelmesini sabırsızlıkla beklemeye başlar.

Güneş Balık burcundayken daha çok içe dönme istediği içinde olabiliriz. Başkalarıyla empati kurmamız kolaylaşır bu zaman diliminde. Hayal gücümüz, yaratıcılığımız ve sezgilerimizde artışlar yaşanabilir. Kendimizi gündüz vakti hayaller kurarken bulabiliriz ve dikkat dağınıkları da yaşayabiliriz. Bilinçaltı ve şifa çalışmaları açısından verimli ve yararlı bir süreç olabilir.
Balık burcunun klasik astrolojideki yöneticisi Jupiter, modern astroloji de ise Neptün'dür. Balık burcunun temelinde dualite (ikilik) yatar. Evrenin sonsuz bir okyanus olduğunun farkındadır ve aynı zamanda bu dünyadaki varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Bu bağlamda, Balık burcu yaşamı simgelemektedir. Hem bizden daha büyük bir bilincin farkındayızdır hem de maddesel dünyada sınavımızı vermeye çalışırız.


Balık burcu egoyu aşıp nefsine hakim olmak ister ve kendini feda edip evrensel plana hizmet etme arzusundadır. O adeta bir şefkat, hoşgörü ve bağıslayıcılık abidesidir. Sınır koyamaz ve ilişkilerinde zorlanmalar yaşar. Engin bir hayal gücü vardır. Çok inançlıdır, kendini ilahi sistemin akışına kolayca bırakır. Ayrıca, insanlara olduklarından fazla değer verip onları dev aynasında görme eğilimi yüzünden sık sık hayal kırıklığına uğrar.


Balık burcu fedakar, zarif, duyarlı, romantik,artistik, mistik, sezgisel, merhametli ve hassastır. O objektif dünyadan sübjektif dünyaya kaçmaya çalışır. Gerçeklerden aşırı film seyrederek, kitap okuyarak, müzik dinleyerek kaçmaya çalışır. Bu olumlu bir kacıstır. Ancak, negatif anlamda ise içki ve uyusturucularla ya da aşırı uyuyarak da gerçeklerden kaçma güdüsüyle kendini hissizlestirme yoluna gidebilir. Bu anlamda, Balık burcunun melankoli ve depresiflige yatkın olduğunu soyleyebiliriz. Ruh hali esereklidir ve kararsızlığı da zayıf noktalarından biridir. Balık burcu kendini aşmak ister.


Balık burcu ünlüleri: Mustafa Kemal Atatürk, Albert Einstein, Steve Jobs, Kurt Cobain, Sharon Stone, Gülse Birsel, Melih Cevdet Anday,Nejat İşler.
Sevgilerimle,
Burçin Borazan Tezay
 

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..