Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Doktor Betül Şengör

http://blog.milliyet.com.tr/dr.betulsengor

18 Haziran '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Güneş Dost mu Düşman mı? Güneş Koruyucular Zararlı mı?

Güneş Dost mu Düşman mı? Güneş Koruyucular Zararlı mı?
 

ULTRAVİYOLE IŞINLARI VE CİLDİMİZ
 
Değerli okurlarım,
 
Bugünden itibaren, güneş mevsimine hızla giriş yaptığımız şu günlerde sizlere rehber olacak bir yazı dizisine başlamış bulunuyorum. UV ışınları, güneş ve cildimiz hakkında bilmeniz gerekenleri, yeni yayınlanan kitabım "Cildiniz için Gençlik Sırları" kitabında ayrıntılarıyla anlattım. Burada da sizlerle her gün bu yazının bir bölümünü paylaşacağım.
 
Sevgilerimle,
Uzm. Dr. Betül Şengör
 
Güneş Dost mu Düşman mı? Güneş Koruyucular Zararlı mı?
 
Bu soruya yanıt vermeden önce, güneş ışınlarının ultraviyole olduğu ve ultraviyolenin A, B ve C olmak üzere isimlendirilen dalga boylarının cilt üzerindeki etkilerinin neler olduğunun aydınlatılması gerekmektedir. UVA ve B epidermisi ve dermisi direkt olarak etkileyebilen dalga boylarına sahiptir. Özellikle UVA dermise kadar inebilmesi nedeniyle daha tehlikelidir. Bu durumda ultraviyolenin olumsuz etkilerini engelleyen SPF (Sun Protection Factor: Güneş Koruma Faktörü) dosttur, diyebiliriz. Çünkü öncelikle cildimizin kanser olmasını ve mevcut ben’lerinin kötüye dönüşmesini engellemeliyiz. 
 
Ultraviyole ışınlarına belirli saatlerde ve belirli bir süre korumasız olarak maruz kalmak, D vitamini sentezi için de çok önemlidir. SPF kullanırken, ürünün içeriğinin ne olduğu araştırılmalıdır. Gerçek bir koruyucunun standart bazı özellikleri vardır, onların var olup olmadığı bilinmelidir. Güneşe karşı perde görevi gören bu koruyucu maddeler, yüksek filtre özellikli mineral ve metallerden oluşmaktadır.  
 

DR.BETÜL ŞENGÖR'ÜN "CİLDİNİZ İÇİN GENÇLİK SIRLARI" BAŞLIKLI KİTABI TÜM SEÇKİN KİTABEVLERİNDE.

Bu kitapta A’dan Z’ye cildinizle ilgili merak ettiğiniz her şeyi bulacaksınız.

 
Toplam blog
: 153
: 496
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Betül Şengör,  1999 – 2003 yı..