Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '21

 
Kategori
Bilim
 

Güneş Enerjisi

GÜNEŞ ENERJİSİ
 
Küresel çapta bir iklim değişimini engelleyip, milyonlarca kişinin kuraklık, sel ve salgın hastalıklar nedeniyle ölmesini engelleyebilirdik. Ancak yapmadık!
 
Doğanın gözlerimiz önünde yavaş yavaş ölmesini izledik. Yıllarca; kuruyan su kaynaklarına, eriyen buzullara, şiddetli kasırgalara, değişen iklim periyotlarına, zamansız açan çiçeklere, nesilleri tükenen canlılara, binlerin ölümüne neden olan sel felaketlerine ve artan kanser vakalarına hep kayıtsız kaldık. Bu sonun, bizim başımıza asla gelmeyeceğini sandık. Ama yanıldık... Doğanın, bizi uyarma şekline aldırmadık ve felaket birden ve küresel çapta geldi.
 
Bir zamanlar gökyüzü masmavi idi. Kuşlar, gökyüzünde uçuşurdu. Parklarda gezer, yemyeşil ağaçların altında uzanır ve o tertemiz havayı solurduk. Ama bir gün, her şey sona erdi. Aslında bu son, uzak değildi.
 
Tarih...
 
Kimse ne zaman gerçekleştiğini bilmiyor. Çünkü, geleceği bir anda mahfetmedik. Doğa, bize hep bir şans verdi. Ancak egomuzun vermiş olduğu hırs, bizleri daha fazla kazanmaya ve bu uğurda, doğayı hiçe sayarak geri dönülemez bir sona sürükledi. Evet; Dünya, küresel çapta felaketlerin eşiğine geldi. Ülkeler; sel, şiddetli kasırgalar, kuraklık ve salgın hastalıklar nedeniyle yok oldu. Milyonlarca insan hayatını kaybetti. Geri kalanlarımız ise; açlık, susuzluk, hastalık ve karanlık ile boğuşmaktayız. Kimse, artık gökyüzünün maviliğinden, denizlerden ve güneşten bahsetmiyor. Çünkü, onların nasıl bir şey olduğunu hatırlamıyoruz bile...
 
Gökyüzü siyah bulutların esaretinde... Tüm yeryüzü çölleşmiş... Ozon tabakası yok... İnsanların gözlerinde, o eski umut ve yaşam arzusu yok...
 
Bir damla su ve temiz hava, tek istediğimiz bu...
 
***********************************************************************
 
Güneş Enerjisi hakkında yazılmış güzel bir kitap mutlaka okuyunuz:
 
https://drive.google.com/file/d/1NTNA7xTXGn6zohRclVLZaMkzMryJKHvb/view?usp=sharing
 
Toplam blog
: 13
: 391
Kayıt tarihi
: 16.10.12
 
 

Meslek: Mühendis, Araştırmacı yazar İlgi Alanı: Bilim, Felsefe, Din, Psikoloji, Paranormal bi..