Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Güneş'i Selamlayalım

Güneş'i Selamlayalım
 

En güçlü  ve verimli  zaman duaların kabul olduğu an şafak  vaktidir, güneş doğmadan hemen önceki an.

Astronomi açısından bu nasıl değerlendirilir..

Ebu Rayhan El-Biruni (1048 yılında öldü ), İlk  gökbilimcisidir.
Kitabında şöyle yazıyor;
Güneş ‘in merkezinin ufuktan 18 derece altına bir seviyeye ulaştığı zaman, doğu ve şafak batı’da sona eriyor demektir.  (El-Kanun El-Mas’udi )

Buna göre, Astrononomik alacakaranlığın başlama saatinin başlangıç olduğuna karar verdiler.
Subh-e-Sadık’ın vakti ve bitiş zamanı, Şafaq-e-Abyadh’ın bitiş zamanıdır.

Işık 18 dercede görünür.''Astronomik Alacakaranlık’’  güneş’in merkezi 18 derece olduğunda ve güneş’in hiçbir ışığı süzmediğinde görülebilir.
Seher prensibi ibadet zamanını belirlemek için kullanılır. Fakat burada ibadet konusu, astronomi biliminin kastettiği anlamda, ancak ışığın çıplak gözle görülecek seviyede olduğu zamandır. Gün ışığının sadece astronomik olarak yükselmesi yeterli değildir. Çünkü kural 18 derece harici hiçbir şey (Subh-e-Sadık’ın ) ışığı olarak görünür tanımlanamaz. İnsan gözü güneş ışığı 18 derece değilken göremez olarak tasarlanmıştır.

Astronomik alacakaranlık gün ışığıdır. Ufukta güneş’in 18 derecelik izdüşümlerinin düşmesi ile başlar.
Ayrıca peygamber efendimiz (sav) tam güneş ışığının gökyüzünden 18 derece şafağında dünyaya gelmiştir ve adına Mustafa verilmiştir. (Işık saçan) anlamındadır. Tam o doğduğu an dünya aydınlanmıştır.

Gezegen saatlerini hesaplarken olumlu saatlere dikkat edilir özellikle bir çalışma yapılırken, (halk arasında eşref saati diyede bir tabir vardır) işte bu Eşref saatinde edilen dualar kabul olur. Bu saat astrolojik alacakanlık saati en kıymetli zaman tam güneş’in doğmasından hemen önceki aydınlanmamamış zifiri karanlık bu vakit Eşref saatidir. Gökyüzünde dua kapısının açık olduğu an ilahi şafak.

Şiddetle tavsiyemdir, her sabah lütfen güneş’i selamlamaya çalışalım. Sevgili peygamber efendimiz HZ.Muhammed Mustafa (sav) doğum saatinde.

Dualarınızın kabul olması dileğiyle

Alıntı Güzeldir...

 

 
Toplam blog
: 8
: 173
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Fashion Designer, Style and Life Coach, NLP Expert ..