Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '17

 
Kategori
Astroloji
 

Güneş tutulması Balık burcunda

Güneş tutulması Balık burcunda
 

26 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan Güneş tutulması, Halkalı Güneş Tutulması olarak adlandırılan şekilde meydana gelecek. Ay'ın yer küreye uzaklığı sebebi ile Güneş'i tam örtmediği durumda bu adı alan Güneş tutulmasında Ay, Güneş'in %99  kadar kısmını kapatacak. Tutulma ülkemizden izlenemeyecek.
 
Tutulmalar kendi içlerinde bir seri takip ederek oluşurlar. Balık burcunda gerçekleşen bu tutulma, Başak - Balık burcu ekseninde gerçekleşen kendi serisinin son tutulması olacak ve geriye doğru hareket eden Ay düğümleri ile yerini tutulma derecelerinin Aslan ve Kova burcu aksına geçtiği seri tutulmalara bırakacak.
 
Yaşanacak olan Güneş Tutulması, Serilerin 18 yıl 10 gün sürmesi ile geriye dönük olarak baktığımızda 19 yıl önce başlamış olan döngünün ardından uzun bir sürecin; sonuç, verim ve dönüşümsel enerjiler ile tamamlanma enerjisi taşıyan etkilerinin izlenebileceği bir zaman dilimi. Kişisel haritalar üzerinde tutulma derecesinin bu şekilde değerlendirilmesi ile anlamlı hale geldiğini görebilirsiniz.
 
Tutulma değişken bir burç olan Balık burcunda gerçekleşmekte. Denizler, okyanuslar, sular, denizde yaşayan canlılar, deniz yolculukları, deniz taşımacılığı, sınırsal deniz sorunları bu tutulmanın habercisi olduğu konular. Bu alanlarda yaşanacak olumsuzluk içerebilecek sorunlara karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.
 
Değişken burçlarda gerçekleşen tutulmalar insanlar, kişiler ve ticaret hayatı ile ilgili öneme sahiptirler. Tutulma derecesi, modern yöneticisi Neptün ile kavuşum dahilinde. Neptün tutulmanın işaret ettiği olay ve gelişmelerde yönetici gezegen olarak çalışmakta. Balık burcunun kadim yöneticisi Jüpiter, Terazi burcunda ve sürdürdüğü retro (geri) hareketi ile Uranüs karşıtlığına doğru hareket etmekte.
Balık burcunda oluşan tutulma, Balık burcunun teslimiyetçi, fedakâr, itaatkâr, affedici, kabullenici, egonun yok oluşu, bütünselliğin idealize edilmesi niteliklerini taşımakta. Neptün'ün tutulma üzerindeki yöneticiliği bu nitelikleri destekleyen, arttıran etkisi ile birlikte Güney Ay Düğümü yönünde oluşu, dağılmalara, aldanmalara, kayıplara, sonlanmalara ve bu nitelikler üzerinden gelebilecek zararlara açık durumları göstermekte.
 
Türkiye natal haritasının 9. evi üzerinde gerçekleşen tutulma, özellikle hukuksal konular, mahkemeler, akademik eğitim ve eğitmenler, din ve din adamları, dini konular, medya ve haberleşme alanına ait konular üzerinde gelişecek olayların habercisi. Uzak yollar, göçmenler, seyahatler, deniz ve hava taşımacılığıda bu tutulmanın etkisi altında. Tutulma, bu alanlar dahilindeki kişi ve konulara dair gerçekleşebilecek değişimlere, yeni gelişmelere işaret etmekte.
 
16 Şubat itibari ile Uranüs'ün açısına giren Mars, tutulma esnasında da gökyüzünde Uranüs ile kavuşum içinde ve Mars, Jüpiter, Uranüs ve apeks noktası Pluto olan T- kare açı kalıbının tetikleyicisi olarak çalışmakta. Jüpiter-Uranüs ve Pluto'nun oluşturduğu T-kare açı kalıbı; inançsal, fikirsel alanlarda özgürlük ve bağımsızlık sağlama türünden amaçlara işaret etmekte. Bu yöndeki amaçların gerçekleştirilmesi adına güçlü ve yıkıcı hareketlerin oluşturulması, devrimci, yeni düzen arayışında, radikal değişiklikler sağlama peşinde olma tutkusunu anlatmakta olan T-kare açı kalıbı tetiklenmiş durumda. Şiddet, baskı ve terör içeren hareketlenmeler bu tetiklenmenin sonucunda oluşabilir.
 
Mars, Uranüs kavuşumu Türkiye natal haritasının 11. evi üzerinde. Meclis, yasama organları toplumsal kuruluşlar, dernekler, ulusal hareketler ve ülkenin müttefiklerini ifade eden bir ev olan 11. ev üzerinde oluşan kavuşum, içinde bulunacağımız dönemde bu alanlarda gerçekleşecek agresif, iddiacı, sabırsız, yenilik, değişim arzusu ve mücadelesi barındıran, sergileyen olaylara işaret etmekte. 
 
Tutulma derecesine 2 Mart Perşembe günü ilerleyecek olan Merkür,  tutulma derecesini ilk tetikleyecek gezegen olacak. İletişimsel alanlar, haberleşme, medya, bilgi alışverişi, eğitimsel alanlar, ticaret ve seyahat dahilindeki konular tutulmanın öne çıkan etkilerini taşıyor olacak. Ayrıca,  Merkür'ün, Türkiye natal haritasının 4. ve 12. evlerinin yönetici gezegeni olması ile bu evlere ait konular tutulmanın etkisi içine girecek. 4. ev kısaca, toprak, doğal kaynaklar, emlak, inşaat, gayrimenkuller, tarım ve tarım ürünleri, vatanperverlik, vatan toprakları, muhalefet parti ve kuruluşlarını ifade eder. 12. ev, kontrol edilmekte zorlanılan durumlar, gizli örgüt ve faaliyetler, hapishane ve hastane gibi kapalı ve izole yerler, sular, denizler ile ilgili konuları ifade eder.
 
Bir sonraki Güneş tutulması 21 Ağustos 2017 günü  Aslan burcunda gerçekleşecek. Oluşacak  olan yeni Güneş tutulmasına kadar bu tutulmanın etkilerinin sürecek olduğu görüşü ile birlikte, Güneş tutulmalarının devam eden 1 yıl boyunca etkili olduğu görüşü astroloji kaynaklarında geçmektedir. Tutulmanın sürdüğü dakika, yıl bazında alınarak etki süresini hesaplayan klasik astroloji kaynaklarıda mevcuttur. 
 
Dünya üzerinde tutulmanın izlenebileceği bölgeler; 
Parçalı tutulma bölgesi: Büyük Okyanus'un güney-batı kısmı, Güney Amerika'nın orta-güney kısmı, Antartika'nın büyük bir bölümü, Güney ve orta Afrika.
Bu parçalı tutulma bölgesinin içinde kalan Büyük Okyanusta Şilinin güney batı açıklarından başlayan, Şili ve Arjantinin güneyi, Atlas okyanusunun güneyi, Namibya ve Zambiya'dan geçen hatta ise, halkalı tutulma olarak izlenecektir. (Tutulma konum bilgisi http://astro.ukho.gov.uk/eclipse/0232017/  bağlantısından alınmıştır). 
 
Sevgi ve farkındalık ile güzel yarınlara...
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
Fotoğrafta; Türkiye Cumhuriyeti Kuruluş natal haritası üzerinde Güneş Tutulması an haritası verilmekte.
 
 
https://dilarabasarefeoglu.com
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..