Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Tuğrul Barak Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/bozturk

24 Mart '07

 
Kategori
Felsefe
 

Güneş Ülkesi - 2 (Geldiler)

Güneş Ülkesi - 2 (Geldiler)
 

Tüm dünya ve kainat batmışken pisliğe, acılar çekmekteyken canlılar ve dahi taşlar, geleceğe dair yok olmuşken umutlar, sonsuzluk bile anlamını yitirmişken ve yokluk her düşünceyi esir etmişken kendisine, onlar geldiler!

Her şeye farklı bir gözle bakmaya başladılar. İnsanlığın ezberlerini değiştirdiler. Öncelikle bize binlerce yıldır öğretilenleri, hayatımızın amacı olan şeyleri, onlar olmadan asla yapamayız dediğimiz şeyleri, inançlarımızı, ailelerimizi, öfkelerimizi, düşüncelerimizi, korkularımızı gıdıklamaya başladılar. Bizler yapma desek de dinlemediler, gülmek zorunda kaldık. Kendini biraz daha sıkanlar sırıttı belki sadece.

Size yemin ederim bu değişim o kadar derin ve sarsıcı oldu ki, gök gürlemelerinden daha derin, ve okyonuslardan daha gürültülü ve senden daha kararlı. Kendi ülkelerini gösterdiler, örnek olsun istediler, o güzeller güzeli güneş ülkesini, o herşeyden daha muhteşem ülkeyi, insanlığın o buyuğe hediyesini

Şaşkınlıktan sarhoş bir şekilde gırtlağımın boğumlarından tiz bir soru çıkabildi; kimsiniz siz?

_ Bize ülkemizde melek derler! Şimdi senin gıbte ile gözlerin kamaşarak baktığın o hayallerdeki ülkeyi biz kurdur.

Nasıl?

_Sırra sadık kalarak , onun anlamını anlayarak ve gereğini yaparak. Sistemler geliştirmekten ve herşeyi değiştirmekten vazgeçtik. Varolduğumuz sürece gözümüzün önünde olan ama bir türlü anlayamadığımız şeyi anladık ve sadece tek bir şey değiştirdik. Sonra gördük ki her şey değişti.

Peki ülkenizde değiştirdiğiniz bu şey neydi ve herşey değişti?

_ Sırrın söylediğini değiştirdik sadece

Uzatma da söyle, neymiş bu kadar özel olan ve tüm bu kokuşmuşluğu, düzensizliği, kibiri, kötülüğü, adaletsizliği, rüşveti, talanı, acımasızlığı ve gözyaşlarını bitirecek olan?!!

................................

_ Sensin!!! Tabiki sensin

 
Toplam blog
: 2
: 479
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

İnsan kendini ifade edemiyorsa sözcükler ile, yeteneği yoksa fırçasının ucunda dünyayı çizmeye, yetm..