Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Güneş ve kardelen

Güneş ve kardelen
 

Önceleri heryeri toz duman alır ve yağmur hemen ardından......
Ortalık bataklık, hayat yine göstermiştir madolyonun diğer yüzünü. Uykun ağır, pencerenin camına vuran tolu parçalarını duymaksızın huzurlu bir şekilde devam edersin. Kim bilebilir ki rüyalarını en azından onlar sana ait...

Hernekadar istemesende yine sabah olmuş ve saatin çalmıştır artık ''Kalkma Zamanı''. Usulca yataktan kalkıp sesleri dinlersin 'tık tık...' ve pencereye yaklaştığında görürsünki heryer beyazlar giymiş, evlerin çatıları, arabaların tavanları, köpek kulubelerının üzeri ve sokakta yürüyen insanların omuzları.... Sanki ortayere iyilik düşmüş ve bütün kötülükleri kaldırmış heryer saf, temız ve berrak bi aklık halını almış.

İnsanların bugün daha saygılı olacağını düşünerek ufak bir tebessüm atarsın beyazlığa ve onları gönderen maviye.... Artık sadece dışarıyı izlemektesin, pencerenın ucuna ilişmiş incecik narin bedenin üzerindeki al al olmuş başını kaldırmaya çalışan kardelenı gördün. Şimdi dur artık koca gövdeli birçok şeyle baş edebilecek güçteyken isteksizce yataktan kalkan varlık, artık düşünme zamanı sen ruyalar alemındeyken o toprağa kök verdi ve boy attı bu sana kolay gibi geldi ama okadar da değil.... Binbir güçlükle karı delmek için uğraş verdi kimi zaman sendeledi ama asla pes etmedi. Onun bu güneşi selama hırsı başarıya ulaştırdı.

Öğrencilerimiz çocuklarımız evlatlarımızda böyle değilmidir? Bütün amacı biraz daha büyüyüp kendını biraz daha göstermek değilmi? Hayata karşı bir duruş gösterip kendini hayatın ışığında kızartmak değil mi?
Evet hocam bütün öğrenciler kendini biraz daha kendını size gösterebilmek için çaba harcarken, neden moraliniz bozuk başlıyorsunuz hayata? Siz de bir zamanlar öğrenciydiniz.......

Bütün KARDELEN lere Güneşlerinden SELAM olsun..........

 
Toplam blog
: 27
: 1610
Kayıt tarihi
: 30.12.06
 
 

Kobi Danışmanı www.facebook.com/projeyazdanismanlik   ..