Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

Güneş Yine Doğacak

İnsanların savaş, ekonomik krizler, doğal afetler, kıtlık ve salgın hastalık günlerinde korku ve mecburiyetle eve kapanmak zorunda kaldıkları günlerde en çok düşündüğü ve tedirginlik duyduğu konuların başında gelecek kaygısı gelir. Bu dönemlerde insanlar kendileri ve yakınları için bir çıkış arar. Zor günleri geride bırakmanın ve güzel günlere ulaşmanın hayalini kurar. Her karanlık gecenin ardından doğacak güneşi beklercesine ümidini korumanın yolunu arar. 

Dünya tarihinde geçmişe baktığınızda, anlatılan göç hikayelerini dinlediğinizde sonunda ölüm bile olsa insanların zorlukları aşma azmi içinde umuda yolculuğa çıktıklarını görürsünüz. Yolu göze alamayan yaşlıların gençlerini kaybetmeyi göze alarak onları bu yolda teşvik ettiklerini duyarsınız. Bizim için umut yok bari sizlere kendinizi kurtarın dedikleri size anlatılır. İnsanın olduğu her yerde koşullar ne olursa olsun ümitlerin yeşerdiğine şahit olursunuz. 

Dünyada doğal ya da doğal olmayan ortaya çıkan sorunlar bilge insanlarca geleceğe aktarılsa da, tarih kitaplarında geleceğe ders mahiyetinde bilgiler aktarılsa da  insanoğlu bir türlü geçmişten ders almamaktadır. Dünyayı insanlar için yaşanmaz bir yer haline getirmeye ve birbirine ve doğaya zarar vermeye devam etmektedir.  Bazı doğal afet günlerinde insanlar ve ülkeler arasında dayanışma görüntüleri bizleri üzüntü ile karışık sevindirsede insanlık benzer hataları ile dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirdiğini görememektedir. 

Her ne kadar bazen insanlar kötü tablolar karşısında karamsarlığa düşsede yaşam mücadelesine devam etmekten geri durmamaktadır. Aslında insanlar dün olduğu gibi bugünde belki de yarında bu duyguları yaşayacaklar. Tarihciler yine kendi cephelerinden yaşananları yazacaklardır. İnsanlar yine karanlık günleri yaşayacaklardır. İnsanlar geçmişin katılıntıları üzerinde yürürken, geçmişi okurken ve fotoğrafları ile görürken üzüleceklerdir.

Sonunda her çağda olduğu gibi zor günler yine bitecek, ardından güzel günler gelecektir. Her gecenin sonunda insanlık bir sabaha uyanacaktır. İnsanlar için güneş yine karanlıkların ardından doğacaktır. Ümit ışığı insanların yüreklerinden hiçbir zaman sönmeyecektir.

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..