Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Güneşe uyanmalı her sabah

Güneşe uyanmalı her sabah
 

Bir sabahın seherinde güneşin henüz ılıklığında düş yangınlarına dalar yüreklerimiz. İçimizde yılların yorgunluğndaki sessliğimiz, diğer yandan yaşanacak olan yılların ateşi kavurur bizi. Hep erteleyip yapamadıklarımıza bakar hayıflanır kimimiz, kimimiz ise yapacaklarımızı düşleyip geleceğe dair planlarımızı oluştururuz. Hayatta hiçbir şeyi ıskalamamak adına. Her sabah insan güneşin doğuşunu görmeli, görmeli ki yaşamın nasıl yeniden canlandığını ve ruhumuzu nasıl yenilediğini görmek için.

Oysa derin uykularda doğan güneşin yokluğunu yaşamak hayatı ıskalmaktır. Sabahın tazeliğini kaybetmektir. Aşk kokulu zamanların ötesine düşmaktir. Her sabha yürümeli insan, güneşle birlikte yeniden doğmalı. Her yürüyüş te kendimizle kalırız en dingin hallerimizle. O dinginlik günümüze mutluluk katar. Sonra düşlere dalarız en sessiz ve kimselersiz anlarda. En çok sıcaklığını duyduğumuz sevgilimizdir sabahın ılgıt esen rüzgarları. Sabahları güneşin doğuşunu göremeyenler bahtsızlardır. Doğanın rengarenk oluşunu, ışık oyunlarını güneşin. Oysa o ışık oyunu bizi düşten düşe salar. Evrenin harikulede oluşuna tanıklık ederiz. Sonra geceleri en çok gökyüzüne bakmalı kaygısızca. Yıldızların güzelliğini yaşamalı ve her kayan yıldız da dilek tutanların dileklerinin gerçekleşmesini dilemeli. Mutlu insanları yaşadığı bir ülkede hayat dolu düşlere dalmalı. O mutluluk ülkesi ki bizim yaşadığımız ülke olmalı. Eşkiyaların gecelediğini düşünmeli, keje siz gecelerde. Ve keje lerin her kayan yıldız da eşkiyaların öldüğünü görmeleri yüreğimizi acıtmalı, acıtmalıki insan yanımız her daim canlı kalsın. Aşka tutkuyla bağlı olalım, olalım ki yaşam güzelleşsin. Sonra veyseli dinlemeli en sarı yıldızlı gecede. Veysel’in yüreğinde büyüttüğü sevgiyi tatmalı. Güzelliğin aşksız on para etmeyeceğini bilmeli her insan.

Oysa yüreğimizde yarattığımız güzellikler hayatın en değerli armağanlarıdır bize. Hüzünler ve acılarımız ise olgunlaşmak ve insan kalabilmek için en büyük yardımcılarımız olur. Hüzün ve acıyı tatmayanlar merhametsiz kalanlardır. İnsan güzelliğini, mutluluğu hüznü bir gitar ezgisinde yaşamlı tüm yürek tellerimizin titrediği bir tınıda. Her sabah kalkıp yaşama karışın geç kalmadan, sonrasında geceleyin yıldızların düşlerini düşlerinize katın. İki yıldız arasındaki uzaklık bazen sevdiklerimize olan uzaklığın hasretin yanında hiç kalır. Sahi iki yıldız mı daha uzak birirbirine, yoksa biribirinden uzakta kalan iki yürek mi?

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..