Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
TV Programları
 

Güneşi Beklerken halâ başarılı!

Güneşi Beklerken halâ başarılı!
 

Aslında biraz kış sezonu için ön deneme aşaması yaşayan yaz dizileri içinde kışa göz kırpan yapımlardan biri de ‘’Güneşi Beklerken’’di ve istenen oldu dizi kış sezonuna adımını attı hatta bu adım atış ile Hande Doğanay bölüm başı 7 bin olan gelirini 10 tl ye yükseltti. Diğer oyuncuların aldıkları para da ister istemez konuşulmaya başladı; Emre Kınay 30 bin tl, Kerem Bursin 8 bin tl, Yağmur Tanrısevsin ise 5 bin tl alıyormuş. Büyük olasılıkla da beklenen kış sezonu anlaşası ile diğer oyuncuların da ücret artışları söz konusu olmuştur.

Şimdi biraz konumuza dönelim! Kanal D’nin başrolleri; Emre Kınay, Hande Doğandemir, Kerem Bursin, İsmail Ege Şaşmaz, Yağmur Tanrısevsin, Ebru Aykaç, Gökçe Yanardağ, Simay Küçük Tuna, Hasan Şahintürk, Ece Dizdar, Deniz Türker, Merve Hazer ve Hale Akınlı paylaştıkları gençlik dizisi “Güneşi Beklerken” temposu yüksek, heyecan dolu bir bölümle daha ekrana geliyor!

Geçen yazımda kıran kırana geçen yarıştan söz etmiştim. Bu yarış aslında Kasım ayı ortalarına doğru sezonu erken bitirecek olanları da belirleyen bir savaş olacak.. Ocak ayı itibarı ile de elde kalanları gün yüzüne çıkartacak.

Güneşi Beklerken, pazara alınınca intahar girişiminde bulunan bir tv kanalı olarak görülen Kanal D, bence doğru bir karar vermişti. Çünkü, gençlik dizisi okul döneminde mutlak olarak haftasonuna alınmalıydı. Yanlış iş Bağdat’tan dönmedi! Güneşi Beklerken, ilk günleri ile reytingleri tavan yaptı, ama nereye kadar? Ortalığa Küçük Gelin çıkana kadar!

Güneşi Beklerken ise tipik bir “Gençlik Dizisi”… Bana “Kavak Yelleri” esintisi yapacak dedirten ve liste başına ekleyerek yaz programında dikkat çektiğim bir dizi. Dizi güzel başladı da senaryosu arada “Türk Dram” tadında olmaya başladı. Haliyle de seyirci yavaş yavaş ekranın kanal değiştirme tuşuna bastı.

İyi bir gençlik dizisinin ‘’Altın Oranları’’ vardır;Özverili bir karakter, eğer okulda geçiyorsa mutlaka bu karakter öğretmen olmalı, zengin, şımarık, gücünün farkında olan sınırsız acımasızlıkta öncü bir genç veya genç kız ya da her ikisi birden, sorunlu aile, aileler, akraba, arkadaşlar olmalı, kahraman, gözü kara bir başrol genç karakter, aşk olmazsa olmaz, karakterlerde erkekler çok yakışıklı, kızlar da pek bir güzel olmalı….. Ama dram tadı çok da damağa çürük sakız tadı bırakmamalı!

Dizi bu Altın Oranları yakalamışken işler biraz karıştı! Şimdi biraz daha öne çıkmak adına kenar süsleri yapılıyor. Aslında yayın gününe bakılırsa, okulların açıldığı, gençlerin dershane sonrası yorgun ve ertesi gün de erken kalkılması gerektiğini düşünecek olduğumuzda   reytingleri normal görünüyor.

AB de

1.Yetenek Sizsiniz Türkiye (Star Tv)

2. Güneşi Beklerken ( Kanal D)

TOTAL de

1.Yetenek Sizsiniz Türkiye ( Star Tv)

2.Küçük Gelin (Samanyolu Tv)

3.Yetenek Sizsiniz Türkiye Özet ( Star Tv)

4.Güneşi Beklerken (Kanal D)

Yetenek Sizsiniz Türkiye hafta sonuna her yayın döneminde olduğu gibi el koydu! Diziler de kendi aralarında saç saça, baş başa bir kavgaya tutuştu. Samanyolu Tv’nin başarılı yapımı Küçük Gelin, Total izleyicisinin baş tacı oldu.Haliyle de Güneşi Beklerken dizisi aynı başarıyı AB kategorisinde devam ettiriyor. Yani bulundukları kategorilerde her iki dizi de başarılı!

Güneşi Beklerken fanatiklerinin merakla beklediği 16. bölüm fragmanı yayınlandı. Güneşi Beklerken 16. bölüm fragmanında özellikle Kerem'in tekerleme söylediği sahneler çok konuşulacağa benziyor. Hatırlanacağı gibi Güneşi Beklerken dizisinin son bölümünde Kerem Zeynep'e bağırmış ve peşini bırakmasını şiddetle söyleyip aralarındaki ilişkiyi kesip atmıştı. Güneşi Beklerken fragmanında görüldüğü üzere Kerem yeni bölümde bir şeyler çevirmeye hazırlanıyor. Güneşi Beklerken 16. bölüm fragmanının başında Kerem Zeynep ile Yağmur'a "Gözlerinizi dört açın kızlar bugün acayip eğlenceli şeyler olacak." diyor. Acaba Kerem'in söylediği bu "acayip eğlenceli" şeyler ne olabilir? 

Güneşi Beklerken16. bölümün devamında ise Kerem okulun bahçesinde "O piti piti..." tekerlemesini söylerken görülüyor. Bu sahnenin ilginç yanı Kerem'in yüzünün yan tarafının yara bere içinde olması. Acaba Zeynep'e olan duygularına rağmen onu hayatından çıkarması serseri Kerem'in geri dönmesine mi yol açacak?

Verilen sinyallere göre reyting çıtasını arttırmak için senaryo döner kapı gibi başımızı döndürecek.

Hayatta başınız dönmemesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..