Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '14

 
Kategori
TV Programları
 

Güneşi beklerken neden bitti? (1)

Güneşi beklerken neden bitti? (1)
 

Güneşi Beklerken twitter da özellikle gençler tarafından sevilen ve çok tutulan bir dizi. Şimdi finale doğru gidiyor. Hayranları twitte rda örgütlenmiş durumdalar.

Güneşi Beklerken'in gün sohbetlerine, komşu toplantılarına, kuzenlerle yapılan ondan bundan söyleşilere kadar ulaştığını pek görmedim. O konuda en son şahit olduğum dizi Adını Feriha Koydum'du. İnternetin i'si ile alakalı olmayan annem ve teyzem kuzenimden ve kardeşimden haberler alırdı, nerede ne yazılmış sorarlardı. Dizinin yapımcı firmasına ait olan sitesinde ve oyuncular tarafından finali olacağı söylenip de son anda final yapmayınca, bir de Hazal Kaya diziden çıkmadığı halde diziden çıkmış gibi gösterilince annem ve teyzemin ve komşu Şengül ablanın Hazal Kaya'ın yılmaz savunucuları olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Yapımcıya her biraraya geldiklerinde demedikleri kalmıyordu. "Bizi çocuk mu sanıyor, kimi kandırdığını sanıyor, final dediler, sadece iki bölüm uzatılacaktı hani dizi, sonra devam edeceğe çevirdiler, sonra da kızı suçluyorlar" şeklinde konuşmalar alıp başını gidiyordu. Kuzenlerim, kardeşim ve ben de itiraf ediyorum bu gruba dahildik. Güneşi Beklerken'de böyle bir süreç görmedim ama küçük kuzenim sıkı bir takipçisi. Bana sürekli ne oldu, neden oldu diye sorup bildiklerimi öğrenmeye çalışıyor, sonra o da twitterdaki her şeyi anlatıyor. Bu yazıyı yazmamın nedeni de o.

Güneşi Beklerken neden bitti? Öncelikli sebebi düşük rating. Ratingin düşmesinin sebeplerine inersek orada senaryo ekibinde de, genel ekipte de hatalar var. Bu hataların sonucu düşük rating oldu ve o da finali getiren ana sebep oldu.

Güneşi Beklerken yaz dizisi olarak planlanmıştı. Dizinin sadece 10-15 bölümlük konusu düşünülmüştü. Ama ne oldu? Dizi tuttu. Zeynep-Kerem aşkı çok sevildi. Birden Kerem Sayer çılgınlığı sardı tatile girmiş gençleri. E zaten televizyona zengin, karizmatik bir karakter koymayıver anında seviliyor. Dizi tutulunca bütün sezonun yolu göründü ekibe ama bir sorun vardı. O da "senaryo". İşte ilk hata burada yapıldı. Senaryo yanlış şeyler üzerine kuruldu, yanlış konular ve karakterlere dayandırıldı "aşıkların kavuşamaması". Akla ilk ne geldiyse onu yazdılar herhalde. Aynı zamanda da orjinali olan "Boys Over Flowers"tan olabildiğince uzaklaşılmak istendi herhalde. Ama keşke bu kadar uzaklaşılmasaydı. Dizide zaten Boys Over Flowers'tan olabildiğince ayrılmak için Zeynep, Kerem ve Barış'ın hayatı Jan Di, Go Jun Pyo ve Ji Hoo'nun hayatından farkılaştırılmıştı ama kimi zaman Japon çizgi filmlerini de andırsa BOF güzel bir diziydi. Bu farklılaştırma çalışmasına, senaryo yönetimindeki hatalar eklenince ortaya çıkan şimdi finale doğru giden tüm tadını tuzunu yitirmiş dizi.

İkinci önemli neden gün değişikliği. Salı gününde kalsaydı dizi bu kadar düşüş yaşamazdı diye düşünüyorum. Bu ikinci neden benim görüşüm ama Pazar gününün seyircisinin çoğu okullu gençler ve çocuklar olan bir dizi için doğru bir seçim olmadığı da aşikar.

Biliyorum başka nedenler de var diyorsunuz. Onlar da bir dahaki yazıma.

Kendinize iyi bakın.

Devam için takipte kalın --->>>  http://cokbilenkiz.blogspot.com.tr/



 

 
Toplam blog
: 13
: 2205
Kayıt tarihi
: 24.06.14
 
 

Yüksek Lisans Mezunu, İletişim aşığı, Kitap kurdu, Sinema düşkünü, Müzik tutkunu, Trekking sevdal..