Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Güneşi gördüm

Güneşi gördüm
 


Hani bazen insanların duymak istemediklerini söyler ya doktorlar; teşhis edip hastalığı bakarlar hastalarının yüzüne, burunlarından inmiş gözlüklerinin üstünden. Mahsun Kırmızıgül' de sanki biraz öyle yapmış "Güneşi gördüm" filminde. Bir zamanlar "Hepimiz kardeşiz" diye seslendiği sahnelerden sonra bu kez yazıp yönettiği ve başarılı bir şekilde oynadığı bir filmle ülkenin yıllarca kanayan bir yarasının tomografisini çekmiş adeta. Ülke olarak sinemalarda bu filmi izlerken sanki bir akciğer filminin rontgenine bakar gibiyiz rahat koltuklarımızda oturmuş patlamış mısır yerken.

Mahsun kırmızıgül, izleyiciyi adeta memleketin o küçük köyüne götürüp yaşanan acılar ile göç ettiriyor büyük kentlere ve tarım, hayvancılık ile geçimlerini sağlayan insanların zorunlu olarak geldikleri büyük kentlerin girdaplarında nasıl savrulup gidebildiklerini dolayısı ile göçün, kendi doğup büyüdükleri yerleri terketmelerin nasıl acı verdiğini anlatıyor kent seyircisine, "Gelmesinler kardeşim bu insanlar, otursunlar köylerinde" diyen; "Bir kaç kuşak kentliyim" diye övünen insanlara.

Filmin bütününe baktığımda yıllarca film çekmiş bir yönetmen ustalığı, özgün senaryo çalışması ve aynı zamanda çok iyi oyunculuğu ile Mahsun Kırmızıgül' ün çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Filmin en sırıtan tarafı ise çok fazla konu ile asıl anlatılmak istenen konunudan sapmaların olması. Saygılarımla...

Diğer Blog yazılarım için

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..